Loading...
Buscar

La Corporació s’adhereix al Manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

  • Es convoca a la ciutadania a fer un minut de silenci aquest 25 de novembre a les 12 h
Aquest 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha adherit al manifest institucional que conjuntament consensuen la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya per tal de sensibilitzar contra les violències masclistes i avançar en l’abordatge.
En el manifest d’enguany es destaca que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort, ja que mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte a la violència envers les dones. En aquest any marcat per la pandèmia de la Covid-19, el manifest fa referència a com els mesos de confinament han estat especialment durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència.Podeu llegir el manifest complet aquí. Fins al 17 de novembre, 10 dones han perdut la vida a Catalunya a conseqüència de la violència masclista, segons el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.
El lema de la campanya d’aquest 2020 és: “Ni agressor ni còmplice. Atura les violències masclistes”, i se centra a reforçar els missatges adreçats als agressors i posar el focus de la solució de les violències masclistes en la seva responsabilitat i no en la de les dones que les pateixen.
El mateix dia 25 de novembre es convoca a tota la ciutadania a fer un minut de silenci a les 12 h del migdia en els espais en què la situació de pandèmia ho permeti.
Accesibilidad
X