Loading...
Buscar

La Corporació celebra la I Jornada de Recerca presentant les investigacions que professionals i residents han realitzat en els últims dos anys

    • Aquesta Jornada ha representat un pas més en l’impuls de tota l’activitat de recerca a la Corporació, en la qual s’han presentat 35 estudis

Èxit de participació en la I Jornada de Recerca de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva celebrada aquest 1 d’octubre, on s’han presentat un total de 35 treballs, 26 dels quals han estat comunicacions orals i 9 pòsters, tots ells emmarcats en quatre àmbits concrets: Unitats centrals, Atenció Hospitalària, Sociosanitària i dispositius assistencials transversals i Atenció Familiar i Comunitària.

El cap de la unitat de Docència, Recerca i Innovació de la Corporació, el Dr. Alberto Zamora, ha destacat l’alta qualitat de tots els treballs presentats. Precisament, l’objectiu d’aquesta primera Jornada ha estat donar a conèixer tota la recerca que professionals i residents han realitzat en els diferents centres de l’organització en els darrers dos anys. I aquesta trobada també ha representat un pas més en l’impuls de tota l’activitat investigadora a la Corporació.

També s’ha comptat amb la participació del Dr. Rafel Ramos, coordinador de Recerca de l’IDAP–Girona; Director de Campus de Salut de la Universitat de Girona i Professor Titular de la Facultat de Medicina UDG, que ha parlat de la importància que tenen les dades en la presa de decisions.

La Jornada s’ha clausurat amb l’entrega de premis als professionals que han participat. Hi ha hagut un total de 8 reconeixements, un premi per a la millor comunicació de cadascun dels àmbits de salut, millor comunicació realitzada per residents, millor article publicat, millor tesi doctoral i millor projecte de recerca, aquest últim valorat en 4.500 €. Les distincions pretenen ser un reconeixement a la feina feta i un incentiu per continuar investigant i presentant nous treballs.

En aquest sentit, els treballs premiats han estat:

PREMI A LA MILLOR PUBLICACIÓ 2021:

“Repercusión en la capacidad funcional del ingreso en Hospitalización a Domicilio en pacientes mayores de 80 años”, dels investigadors:Esther Ferrer-Cobo, Ariadna Masferrer-Garcia, Noelia Quirant-Arellano, Lluïsa Moreno-Torrent,

Inmaculada García-Martínez, Montserrat Ferre-Montoya, Mer­cedes Díaz-Gegúndez

PREMI A LA MILLOR TESI DOCTORAL 2021

“Maneig de la sèpsia en un servei d’urgències hospitalàries d’un centre de tercer nivell. Oportunitats de millora”, de la Dra. Ester Monclús.

PREMI AL MILLOR PROJECTE D’INVESTIGACIÓ 2021

“Integració de les Patient Reported Outcome Measures i de les Patient Reported Experience en el seguiment dels usuaris de les unitats d’Atenció Domiciliària Integral de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva: un estudi de viabilitat i acceptabilitat”, dels investigadors: Griselda Manzano, Esther Ferrer, Guillem Paluzie, Carolina Chabrera; Enric Llopis

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ DE LA TAULA UNITATS CENTRALS 2021

“Eficàcia i seguretat dels inhibidors PCSK9 en hospitals comarcals de Girona”, dels investigadors: Eva Mª Martínez Bernabé, Julia González Martínez, Alberto Zamora Cervantes, Mª Angels Parada Aradilla, Carles Quiñones Ribas, Àlex Vila Belmonte, Montse Cols Jiménez, Guillem Paluzie Ávila

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ DE LA TAULA SERVEIS HOSPITALARIS 2021

“mRNA GATA2 Exosoma, un novedós biomarcador urinari pel diagnòstic de càncer de pròstata clínicament significatiu”, dels investigadors: JM Prats, J Woo1, S Santasusagn, B Leiby, K Yadav, A Dominguez-Andres, R Pippa, K.

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ DE LA TAULA SOCIOSANITARIS-DISPOSITIUS ASSISTENCIALS TRANSVERSALS 2021

“Motiu de rebuig d’ interconsultes a la Unitat d’Hospitalització a Domicili“, dels investigadors: E. Ferrer Cobo, Ll. Moreno Torrent, I. García Martínez, A. Masferrer Garcia, M. Díaz Gegúndez

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ DE LA TAULA ATENCIÓ FAMILIAR I COMUNITÀRIA 2021:

“Relació entre la freqüència cardíaca en repòs amb paràmetres antropomètrics, metabòlics i inflamatoris en població general centrada en la composició calculada de grassa corporal”, dels investigadors: Mill Ferreyra Eduardo Oscar, López Rodríguez María Begoña, Azuara Azuara Marta, Rodríguez Arce Marta, Ait Sliman Fadoua.

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ RESIDENT 2021

“Sin bajar la guardia durante la pandemia”, de Daniel Bron Butera, Rolando Alberto Armitano Ochoa, María del Mar Rodríguez Álvarez, María del Mar Rodríguez Núñez, Aitor Joseba Roldán Flores, Nuria Argelich Argerich, Karizha Brito Castisimo, Berta Rico Benaiges-CAP de Canet de Mar.

El gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Dr. Lluís Franch ha volgut donar les gràcies a tots els professionals que a més de fer assistència han trobat la motivació i l’empenta per fer investigació.

Donada la bona acollida que ha tingut aquesta primera edició es preveu poder celebrar-ne moltes més en els pròxims anys.

A continuació us deixem un recull d’imatges de tota la jornada:

 

Accesibilidad
X