Loading...
Buscar

La Corporació celebra la I Jornada d’Innovació presentant un total de 19 projectes d’innovació en serveis i processos assistencials i en transformació digital i ús de dades

  • Han participat més de 60 professionals, majoritàriament de la Corporació, però també d’altres centres de la Regió Sanitària de Girona

Èxit de participació en la I Jornada d’Innovació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva titulada “Una necessitat, una solució de valor” celebrada aquest divendres 2 de desembre. S’han presentat un total de 19 projectes innovadors, 10 sobre innovació en serveis i processos assistencials i 9 en innovació, transformació digital i ús de dades.

Més de 60 professionals, majoritàriament de la Corporació, però també d’altres centres sanitaris de la Regió Sanitària de Girona, han seguit la jornada de forma presencial i en línia. El coordinador de la unitat de Recerca i Innovació de la Corporació, el Dr. Alberto Zamora ha explicat que un dels objectius d’aquesta primera Jornada ha estat aglutinar tota la feina feta fins ara en el marc de la innovació i impulsar nous projectes que permetin una transformació digital en salut i que millorin l’atenció als pacients.

S’ha comptat amb la participació de Meritxell Davins, directora en Transformació i Salut Digital a l’Hospital Germans Trias i Pujol, qui ha parlat de la transformació digital de les institucions sanitàries durant la sessió inaugural. Així mateix també s’ha donat veu als pacients. Josep Maria Vidal, president de l’Associació Gicor, ha parlat de l’experiència del pacient i de quines són les seves necessitats i com donar-hi resposta. I el director d’Innovació i Col·laboració del Consorci de Salut i Social de Catalunya, el Dr. Toni Gilabert, ha clos la jornada parlant de les oportunitats i els reptes que tenen els professionals a l’hora d’innovar en salut.

A continuació s’ha fet el lliurement de premis. Els projectes d’investigació premiats han estat pels següents treballs:

BECA CABRÉ JUNQUERAS A LA RECERCA / INNOVACIÓ EN L’ÀMBIT DE FINAL DE LA VIDA I DOL 2022 per al projecte d’investigació “Com acompanyem els infants quan descobreixen la mort?” de Jessica Galán, Jordi Romero i Mireia Carmona.

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ EN INNOVACIÓ EN SERVEIS I PROCESSOS ASSISTENCIALS per al projecte d’investigació “Com t’agradaria que fos la CSMS el 2023? Experiència del pacient” de Rebeca Galan.

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ EN INNOVACIÓ, TRANSFORMACIÓ DIGITAL I ÚS DE DADES per al projecte d’investigació “HomeConnect. Plataforma per a professionals d’Atenció Domiciliària que permet la integració i l’intercanvi de dades en temps real” d’Isabel Gomez de Argila, Francisco Javier Gomes Martin, Esther Ferrer Cobo, Pilar Rocafort, Eva Ochoa Nieto, Ana Belén Fernández Guerra, Javier Zambrana Soriano, Enric Llopis Escolar, Domingo Barrabés Moreno, Griselda Manzano Monfort.

BECA AL MILLOR PROJECTE D’INNOVACIÓ EN PROCESSOS ASSISTENCIALS per al projecte “ACUPCAP. Acupuntura com a eina per tractar l’ansietat i reduir la utilització de benzodiazepines, en un centre d’atenció primària” de Laura Rodríguez, Carme Pascual, Susana Curós.

BECA AL MILLOR PROJECTE D’INNOVACIÓ EN TRANSFORMACIÓ DIGITAL per al projecte “Atenció sanitària basada en valor. Projecte de telemonitorització de pacients en tractament de medicació hospitalària de dispensació ambulatòria” de Eva Maria Martínez, Paula Pena, Julia González, Dolors Ruiz, Marc Sagristà, Sergio Pastor, Griselda Manzano, Esther Ferrer, Joan García, Enric Llopis.

PREMI A LA MILLOR COMUNICACIÓ RESIDENT 2022 per al projecte “Rastreig massiu de dades: una segona oportunitat” de Ana Inés Méndez, Miquel Sillero, Oriol Alonso, Joan García, Domingo Barrabés, Marta Soler, Anais García, Guillem Paluzie, Alberto Zamora.

A continuació us deixem un recull d’imatges de tota la jornada:

 

Accesibilidad
X