Loading...
Buscar

La Corporació col·labora amb els projectes impulsats pels Ajuntaments de Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar per optar als fons europeus ‘Next Generation’

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva col·labora amb els Ajuntaments de Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar en quatre projectes relacionats amb la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus amb l’objectiu de poder accedir al finançament europeu a través dels fons Next Generation 2021/2027. La Unió Europea ha creat aquests fons amb l’objectiu de reparar els danys econòmics i socials provocats per la Covid-19. Planteja els Next Generation com una oportunitat per a la transformació estructural de les societats sense perdre cohesió econòmica, ni social. Per això, els projectes finançables són aquells que ajudin a la dinamització de l’economia i a la recuperació i transformació del teixit productiu.

El passat 17 de maig, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; i el de Malgrat de Mar, Joan Mercader; es van reunir per analitzar la viabilitat d’iniciar una col·laboració conjunta per accedir als fons europeus. A aquesta reunió també van acudir, en representació de la Corporació, el director de gestió i finances, Santiago Cardona, l’assessora Next Generation, Caterina Vidal, i la tècnica de l’empresa Veolia, Montse Bresolí. Candini va compartir amb la resta de reunits el projecte que està impulsant Calella denominat “Calella Emissions Zero”. Es tractava d’exposar el treball fet per analitzar si total o parcialment encaixava amb les iniciatives de Pineda de Mar, Malgrat de Mar i de la Corporació per unir esforços i crear uns projectes amb més musculatura.

L’equip tècnic ha definit quatre projectes per poder optar al finançament ‘Next Generation EU 2021-2027’:

    • La rehabilitació energètica i sostenible amb projectes com la creació de dipòsits d’estacionament de vehicles digitalitzats; la rehabilitació energètica d’edificis; la creació de comunitats locals d’energia o la creació d’una àrea logística de mercaderies.
    • La transició digital amb projectes com la digitalització de l’administració, del sector sanitari, d’empreses privades i del sector turístic.
    • La mobilitat sostenible amb la millora de la qualitat ambiental urbana, la instal·lació de punts de càrrega i la incorporació de vehicles elèctrics, la regeneració urbana amb la millora de sectors o la implantació d’una xarxa de carrils bici interurbana que uneixi els tres municipis.
    • La creació d’un sistema intel·ligent de gestió de recollida selectiva de residus amb l’objectiu d’implementar un nou model més eficient i sostenible.
Accesibilidad
X