Loading...
Buscar

NOTÍCIES

En el marc del projecte Hotels Salut, aquest divendres es començaran a derivar els primers pacients lleus amb la Covid-19 a l’Hotel Oasis Park de Calella procedents dels hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Sant Jaume de Calella i el de Blanes, així com també s’hi podran acollir els pacients d’atenció primària del territori que ho necessitin, des de Canet i fins a Tossa de Mar.

Aquesta mesura permetrà alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i el recurs es destinarà a dues tipologies de pacients. D’una banda, pacients lleus i amb autonomia que estant finalitzant el tractament a l’hospital i han de continuar aïllats però no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn (ja sigui perquè no tenen un habitatge adequat, perquè conviuen amb persones fràgils a les quals podrien contagiar fàcilment, etcètera) i d’altra banda, persones amb simptomatologia lleu que no estan ingressades però no tenen garantit un aïllament en condicions.

El seguiment assistencial d’aquestes persones anirà a càrrec de professionals de l’atenció primària de la Corporació i l’equip constarà d’un professional de Medicina de Família, una infermera, una auxiliar d’infermeria i una treballadora social, així com també hi haurà personal administratiu per a la coordinació dels serveis.

A l’hotel s’han adequat un total de 3 plantes, amb 15 llits cadascuna, però inicialment només s’obrirà la primera, i segons les necessitats de cada moment es valorarà obrir la resta. D’altra banda, la Corporació es farà càrrec de la logística hotelera, com ara la bugaderia, la cuina, la neteja, i també de la vigilància.

Aquest recurs hoteler a disposició de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Calella, el Gremi d’Hotelers del Maresme i la Família Coll.

Accesibilidad
X