Loading...
Buscar

La Corporació commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer amb una xerrada sobre el PLADEMCAT a càrrec d’Eva Melendo, directora del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut

  • En la xerrada també ha participat el Dr. Jordi Valls, director d’Atenció Intermèdia de la Corporació, qui ha parlat del nou projecte d’atenció a persones amb deteriorament cognitiu que s’està treballant des de la Corporació

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, aquest 21 de setembre, l’Hospital de Calella ha acollit un acte per commemorar aquest dia. Amb una cinquantena d’assistents entre familiars i cuidadors, així com professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’acte ha començat amb una ponència d’Dra. Eva Melendo, directora del Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut, sobre el PLADEMCAT, que marca la planificació estratègica de l’atenció sanitària a les persones amb deteriorament cognitiu lleu i demència de Catalunya i al seu entorn cuidador al llarg de tota l’evolució de la malaltia des del diagnòstic precoç al final de vida.

A continuació, el Dr. Jordi Valls, director d’Atenció Intermèdia (sociosanitària) de la Corporació, ha parlat, en el marc d’aquest pla, del projecte que s’ha començat a treballar des de l’organització per garantir una millor gestió i maneig del deteriorament cognitiu, tant en els diferents dispositius de la institució, com en general a tota la població afectada per aquesta malaltia.

Per donar resposta a les necessitats d’aquestes persones a la Corporació es compta amb recursos d’hospitalització (Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar, Hospital Asil Sant Jaume de Blanes i dos sociosanitaris integrats als hospitals d’aguts de Calella i Blanes) i d’altres alternatius a l’internament, com l’hospital de dia psicogeriàtric a Calella i un altre a Lloret, on els pacients acudeixen en horari diürn per rebre tractament i tornar al seu domicili.

Caminada solidària el pròxim 8 d’octubre

En el marc del dia mundial, des de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) organitzen la caminada solidària per l’Alzheimer i altres demències pel pròxim 8 d’octubre a Calella. Tots els diners recollits es destinaran a projectes en favor d’aquestes malalties. Aquelles persones que hi vulguin participar podran inscriure’s a la taula informativa que trobaran al vestíbul de l’Hospital de Calella del 2 al 6 d’octubre.

A continuació podeu veure algunes imatges:

         

Accesibilidad
X