Loading...
Buscar

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva presenta 3 treballs d’investigació al 44è Congrés Mundial d’Hospitals

  • Aquesta és la trobada més gran anual internacional que reuneix líders de serveis de salut i hospitals de tot el món per promoure l’excel·lència en la gestió hospitalària i sanitària

Des d’aquest dilluns 8 de novembre i fins al dijous 11 de novembre s’està celebrant, al Palau de Congressos de Catalunya (Barcelona), el 44è Congrés Mundial d’Hospitals, organitzat per la International Hospital Federation, juntament amb la Unió Catalana d’Hospitals (UCH), de la qual en forma part la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Aquest congrés és la trobada més gran anual internacional que reuneix els líders de serveis de salut i hospitals de tot el món per promoure l’excel·lència en la gestió hospitalària i sanitària, compartint punts de vista i experiències, i permetent la interrelació entre ells.

En aquesta edició, la Corporació hi és present amb un total de tres projectes d’investigació: un treball i dues comunicacions.

  • Home Connect: una plataforma d’atenció domiciliària que permetrà recollir informació objectiva i subjectiva de pacients ingressats en règim domiciliari. El projecte s’està desenvolupant en col·laboració amb Digitomédica i ha estat seleccionat com a experiència innovadora per exhibir-se a l’estand de la Unió d’Hospitals. Així mateix, aquest projecte va rebre la distinció de premi al millor projecte d’investigació 2021 a la I Jornada de Recerca de la Corporació.

I les dues comunicacions que es presenten són les següents:

  • Finding Familiar hypercholesterolemia– Phenotype in health system using massive data analysis: mostra la utilitat del rastreig massiu de registres clínics i posterior anàlisi de pacients de molt alt risc vascular, com són els pacients amb fenotip d’hiperocolesterolèmia familiar. Constitueix una segona oportunitat per detectar pacients no diagnosticats i aplicar el coneixement i tractaments actuals. Aquest és un projecte liderat per la Corporació.
  • Predicting the risk of coronary heart disease under Familial Hypercholesterolemia by machine learning: mitjançant intel·ligència artificial, integrant dades clíniques i genètiques, es busquen algoritmes predictius de risc de tenir alguna malaltia cardiovascular en pacients amb hipercolesterolèmia familiar. Aquest treball es desenvolupa en col·laboració amb el grup eXIT de la Universitat de Girona.

El Congrés

El Congrés Mundial d’Hospitals, reuneix de mitjana uns 1.200 congressistes i enguany se celebra sota el lema ‘People on board, Transforming Healthcare’. Els continguts científics d’aquesta trobada internacional consten de tres pilars que tenen com a punt en comú la transformació de la salut per millorar la qualitat de vida de les persones. Així doncs les principals línies són la transformació digital i tecnològica, cap a un concepte integrat i un model de servei de salut i atenció, la transformació impulsada pel valor i les persones al centre de totes aquestes transformacions del sistema de salut.

Accesibilidad
X