Loading...
Buscar

La Corporació rep l’acreditació com a Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria

  • A partir del curs 2022 s’oferirà una plaça de metge resident i tres d’infermera resident per a la seva formació en l’especialitat de Geriatria
  • Aquesta és la primera unitat docent multiprofessional de la Corporació, fet que representa un pas important cap a la docència especialitzada

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha rebut l’acreditació, per part del Ministeri de Sanitat, com a nova Unitat Docent Multiprofessional de Geriatria, fet que representa que a partir del curs 2022 oferirà una plaça de metge resident i tres d’infermera resident per a la seva formació en les especialitats de Geriatria i Infermeria Geriàtrica a l’organització.

Aquesta és la primera unitat docent multiprofessional de la Corporació per formar metges i infermeres residents. Des de la institució hi ha un fort compromís i implicació en promoure la docència especialitzada i multiprofessional. “La docència és un factor de qualitat de primer ordre en una organització sanitària com la nostra, ja que permet l’actualització i difusió constant de coneixements, fet que repercuteix en una millor atenció sanitària. Així mateix, també aconseguim atraure talent per poder formar les futures generacions de professionals de l’àmbit de la salut”, sosté el cap de la Unitat de Docència i Recerca de la Corporació, Dr. Alberto Zamora.

Així mateix el director d’Atenció Sociosanitària de la Corporació, el Dr. Jordi Valls, destaca que aquest és “un reconeixement a l’aposta que s’està fent per oferir una qualitat assistencial i docent i també de cara al projecte de futur de l’atenció sociosanitària i a la fragilitat a la Corporació”.

El curs vinent, doncs, des de l’organització sanitària s’iniciarà la formació de professionals, tant de medicina com d’infermeria, en l’especialitat de Geriatria. En aquest sentit, la Corporació compta amb totes les unitats concretes per oferir una atenció geriàtrica de qualitat: unitat d’aguts, consultes externes, unitat de mitjana estada, unitat de llarga estada, unitat d’atenció subaguda, residència, atenció domiciliària i hospital de dia sociosanitari amb equips multidisciplinaris complets. Pròximament està previst donar més visibilitat a l’activitat geriàtrica d’aguts que es realitza en els diferents centres potenciant aquesta àrea.

L’oferta docent de la CSMS s’amplia, doncs, amb aquesta nova acreditació. Fins ara, l’organització compta amb dos programes de formació especialitzada. D’una banda un de Medicina Interna, amb una plaça a l’Hospital de Calella, i un de Medicina Familiar i Comunitària a l’ABS Malgrat de Mar, fruit d’un acord de col·laboració amb la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Girona-ICS. Pels hospitals de Calella i Blanes també realitzen la rotació corresponent els residents d’altres àrees bàsiques de salut d’aquesta unitat docent.

Accesibilidad
X