Loading...
Buscar

La Corporació s’adhereix a la XXII Setmana Sense Fum

  • Amb el lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”, aquest 2021 la celebració destaca la importància de deixar de fumar com a mesura de prevenció de possibles complicacions derivades de la COVID-19

Un any més, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’adhereix a la Setmana Sense Fum, que enguany celebra la seva 22a edició, i que té com a objectius sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, prevenir el consum de tabac entre els joves i promoure l’abandonament de l’hàbit entre les persones fumadores.

L’esdeveniment és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i CAMFiC a Catalunya i, des de fa anys, de la seva organització se n’encarrega el Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF), impulsat per la CAMFiC, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Amb el lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”, aquest 2021 la celebració destaca la importància de deixar de fumar com a mesura de prevenció de possibles complicacions derivades de la COVID-19. A més, l’edició d’enguany s’emmarca en un nou projecte anomenat Suma Salut, que integra els programes d’activitat física, tabaquisme i alcohol, i que els relaciona amb l’enunciat: “Quan t’actives, no fumes i beus menys, sumes salut”.

Al web de la Setmana Sense Fum s’hi poden consultar diversos materials divulgatius al voltant del tabac, com ara una guia per deixar de fumar, un fullet didàctic per a pares i mares i una infografia sobre els riscos que el tabac suposa per al medi ambient. A més, durant les setmanes prèvies a la celebració de l’esdeveniment s’ha habilitat una enquesta en línia per conèixer el consum de les persones majors de 14 anys i la seva opinió sobre temes d’actualitat al voltant del tabaquisme. Amb la informació obtinguda s’elaborarà un informe que es farà públic a l’inici de la Setmana.

Abandonar el tabaquisme no és fàcil, però és possible. El primer pas per aconseguir-ho és voler fer-ho i demanar ajuda pot facilitar el procés. De fet, nombrosos estudis científics han demostrat que l’ajuda personalitzada d’un professional de la salut incrementa les possibilitats d’èxit.

Aprofitem per compartir el vídeo de la infermera de la unitat de deshabituació tabàquica de l’ABS Malgrat-Palafolls, Begoña López, que dona consells per deixar de fumar.

Setmana Sense Fum

Accesibilidad
X