Loading...
Buscar

NOTÍCIES

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva se suma un any més al projecte literari “Cap nen/a sense conte” per fomentar l’hàbit lector dels més petits. Aquesta iniciativa, que habitualment es portava a terme per la Diada de Sant Jordi, enguany s’ha hagut d’endarrerir a causa del coronavirus. Per això, els infants que vagin a visitar-se els pròxims dies a les consultes de Pediatria dels centres d’atenció primària de Calella, Malgrat, Palafolls, el Rieral, Tossa, Blanes o bé a les consultes externes dels hospitals de Calella i Blanes podran emportar-se un llibre solidari a casa. També es repartiran exemplars a la planta de Pediatria de Calella per als infants que estiguin hospitalitzats. S’han rebut un total de 200 contes.

L’obra d’enguany titulada “Els fills de l’emperador Xiao Ling” ha estat redactada per l’escriptor Toni Argent i il·lustrada per Núria Ramon, dos professors de secundària que fa sis anys van impulsar aquesta iniciativa, que no només vol fomentar la lectura, sinó també la creativitat i la imaginació perquè els infants poden pintar les il·lustracions i acabar el llibre al seu gust. I alhora les històries volen educar els nens i nenes en valors com l’esforç, el treball en equip i la cooperació entre persones.

“Cap nen/a sense conte” és possible gràcies a les aportacions d’empreses i institucions que han finançat tant l’edició dels contes com la seva distribució i que ha permès que des de la creació del projecte, cada any, s’hagin pogut fer arribar les diferents històries als centres hospitalaris, escoles i biblioteques de Catalunya.

El conte publicat aquest any també es pot descarregar en pdf (l’enllaç el trobareu a l’esquerra de les vostres pantalles). I hi ha l’opció d’entrar al web http://www.capnensenseconte.cat/, on es poden trobar tots els contes publicats des de l’inici del projecte, en pdf i també en format de vídeoconte.

Accesibilidad
X