Loading...
Buscar

La Dra. Mireia Recaj, coordinadora de la Unitat de Mama de la Corporació, participa a la III trobada de les Unitats de Mama de la Regió Sanitària de Girona

  • La trobada, celebrada a l’Hospital Santa Caterina, ha servit per unificar criteris diagnòstics i terapèutics

La Dra. Mireia Recaj, coordinadora de la Unitat de Mama de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha estat una de les ponents a la III trobada de les Unitats de Mama de la Regió Sanitària de Girona, que s’ha celebrat a l’Hospital Santa Caterina.

La trobada, organitzada per la Unitat de Mama del centre del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, ha reunit més d’un centenar de professionals de medicina, infermeria, tècnics sanitaris i residents. L’objectiu d’aquesta jornada és compartir experiències de les diferents unitats del territori i avançar en la unificació de criteris diagnòstics i terapèutics per evitar discordances entre les unitats i millorar així la qualitat assistencial i els resultats en salut en l’atenció a les dones amb càncer de mama.

La jornada està centrada en la neoadjuvància, que és el tractament sistèmic (quimioteràpia o hormonoteràpia) que s’administra abans de la cirurgia per valorar com respon el tumor i intentar reduir la seva grandària i afectació a l’àrea axil·lar. Durant el matí s’ha abordat el monogràfic des de diferents perspectives en tres taules. La primera taula, des de l’oncologia mèdica, ha explorat les indicacions i els tipus de tractament adaptats segons el tipus de tumor, els darrers avanços en el diagnòstic de l’estadiament del càncer de mama, i com avaluar la resposta mitjançant la ressonància. A més, s’ha parlat del càncer de mama en relació amb el desig gestacional i l’acompanyament integral de la dona en tot el procés.

La segona taula, centrada en la cirurgia postneoadjuvància, ha abordat temes com la radioteràpia prèvia a la neoadjuvància per determinar el tractament quirúrgic posterior, la reconstrucció mamària immediata segons la necessitat de radioteràpia, l’avaluació anatomopatològica específica post-neoadjuvància, i l’avaluació radiològica i el marcatge de l’aixella per facilitar la cirurgia en el càncer de mama.

La darrera taula, que ha comptat amb la participació de la Dra. Mireia Recaj, s’ha dedicat a la cirurgia a l’àrea axil·lar després de la neoadjuvància des d’un enfocament multidisciplinari.

 

Accesibilidad
X