Loading...
Buscar

Jornada d’Infermeria 2021, debat obert sobre la humanització en l’atenció sanitària

Aquest dimecres s’ha celebrat la Jornada d’Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que enguany ha estat dedicada a la humanització en l’atenció sanitària. Precisament, la humanització ha estat un dels factors que més ha preocupat als professionals a l’hora d’atendre els pacients amb coronavirus, una malaltia que ha provocat un gran aïllament i soledat a les persones que l’han patit i també distanciament amb els professionals per la vestimenta que han hagut de portar per evitar els contagis.

En aquesta ocasió, la jornada, que ha estat més breu de l’habitual a causa de la pandèmia –ha tingut una durada de 3 hores– s’ha celebrat des de l’Hospital de Blanes de forma presencial i també, i per primera vegada, s’ha pogut seguir en lína. En aquest sentit ha estat seguida en directe per prop de 150 persones.

La taula inaugural, que ha donat el tret de sortida a la jornada l’han format la directora d’Infermeria de la Corporació, Joana Blázquez, el director gerent de la Corporació, Dr. Lluís Franch, el president de la Corporació, Dr. Joan Guix, i també ha estat convidat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha agraït la tasca de tots els professionals de l’àmbit sanitari pel seu esforç continuat i tota la dedicació que s’ha posat, sobretot, en temps de pandèmia.

Seguidament s’ha comptat amb una primera ponència titulada Humanització en la gestió de les cures, a càrrec d’Albert Cortés, director de HUGES (Humanizando la Gestión Sanitaria) i infermer del CAP Sanllehy de Barcelona. Ell ha destacat que la humanització en les cures permet millorar la vida dels pacients i també ha explicat que valors com l’escolta activa o l’empatia ajuden a l’hora de dur a terme una gestió més humana de les organitzacions.

A continuació infermeres dels diferents nivells assistencials amb els quals compta la Corporació: atenció hospitalària, atenció primària, atenció sociosanitària i atenció domiciliària, han explicat les seves experiències i vivències per fer més humà el tracte amb els pacients amb l’arribada de la pandèmia de la COVID-19.

Mariví de Frutos, Maria Pascual i Carmen Pérez han aportat la seva visió des de l’Atenció Hospitalària; Laura Velasco des de l’Atenció Primària; Noelia Prieto la seva experiència des de l’Atenció Sociosanitària; i finalment Isabel Garrido ha parlat des de l’Atenció Domiciliària. Aquest bloc l’ha tancat un petit vídeo amb el testimoni de diferents familiars i pacients que han viscut o patit en primera persona la malaltia i han volgut explicar com s’han sentit acompanyats i acollits pels professionals amb els quals s’han trobat.

En aquesta jornada la infermera de l’Hospital de Blanes Judit Escayola ha presentat en primícia l’audiollibre que ha creat i que porta per títol Totes elles; les infermeres valentes. I finalment la jornada l’ha tancat la catedràtica en infermeria de psicosocial i salut mental, Teresa Lluch que ha parlat de com aplicar actituds positives en època de pandèmia, amb l’objectiu d’oferir petites eines per poder gaudir, encara que sigui poc temps, de cert benestar emocional.

Accesibilidad
X