Loading...
Buscar

La Jornada d’Infermeria 2024 una oportunitat per posar sobre la taula el rol de la infermera en la nova era tecnològica

La jornada ha reunit 150 professionals i ha estat una de les més fructíferes en presentació de treballs, ja que s’han defensat 18 comunicacions vinculades als diferents nivells assistencials

Aquest divendres s’ha portat a terme la Jornada d’Infermeria 2024, que se celebra cada any amb motiu del Dia Internacional (12 de maig). Enguany, que ha reunit un total de 150 professionals, entre presencial i en línia, al Centre Innova de Pineda de Mar, ha estat centrada en com la nova era tecnològica ha provocat un canvi en les formes de treballar per prestar una atenció més eficient, personalitzada i centrada en el pacient. I aquesta simbiosi entre infermeria i tecnologia ha posat en relleu la importància de la humanització en un entorn cada cop més digitalitzat.

En aquest context, Jordi Torres, catedràtic de la UPC i investigador sènior al BSC, ha estat l’encarregat de portar a terme la conferència inaugural. Sota el títol “El viatge de la IA: avançant cap a la millora de la salut” ha destacat que “la intel·ligència artificial és una eina més, però és una eina molt potent que cal tenir cura de l’ús que se’n fa” i ha reclamat implicació en el sentit que “cal que tothom hi entengui mínimament perquè s’ha de regular i no es pot deixar en mans d’uns pocs”.

Seguidament, s’han presentat un total de 18 comunicacions vinculades als diferents nivells assistencials (atenció hospitalària, primària, intermèdia, així com domiciliària) i que han servit per conèixer projectes i accions que es porten a terme per a la millora de l’atenció sanitària i la cura dels pacients als diferents centres de la Corporació. Aquesta, doncs, ha estat una nova ocasió per posar de manifest el compromís i la motivació dels professionals per a la millora contínua.

En aquesta ocasió també s’ha portat a terme l’entrega de premis per a la millor comunicació divulgativa i la millor comunicació científica. La distinció per a la millor comunicació divulgativa ha estat pel treball “Escape room”. Un nou mètode d’aprenentatge?, presentat per l’infermer Jordi Correa del servei d’Urgències de l’Hospital de Calella, i la millor comunicació científica se l’ha emportat “Prevalença del delirium mitjançant l’escala Memorial Delirium Assessment Scale (MDAS) en pacients ingressats a la Unitat de Cures Pal·liatives. Factors predisposants i precipitants”, que ha presentat Francisco Javier de Castro, EIR de Geriatria de la Corporació.

La recta final de la jornada ha arribat amb un toc d’humor de la mà d’Andrea Vilallonga, experta en comunicació i impacte positiu que ha parlat precisament d’activisme positiu i com gestionar-ho. I el gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha posat punt final a la jornada, donant les gràcies a tots els professionals per la feina feta i posant de relleu que “la tecnologia ha de servir per tenir temps per les coses que tenen valor, com ara les relacions personals o cuidar millor”.

A continuació us deixem un recull d’imatges de la jornada:

                                               

Accesibilidad
X