Loading...
Buscar

La Jornada d’Infermeria, una oportunitat per debatre sobre quins són els nous reptes i les oportunitats en el camp de l’atenció sanitària en un moment de transformació del sistema

  • La jornada, amb més d’un centenar d’assistents, ha posat en valor el paper que ha de tenir la infermera en l’actual transformació del sistema de salut

La sala d’actes de l’Hospital de Blanes ha estat avui l’escenari de la Jornada d’Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva 2023, que se celebra cada any amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria. Enguany que ha portat per títol La infermera com agent de canvi en la transformació del sistema de salut, s’ha debatut sobre els reptes i les oportunitats per als professionals en un moment de canvi.

Precisament, Patricia Valero, infermera de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, qui ha estat l’encarregada de portar a terme la conferència inaugural ha parlat del paper de la infermera vinculat en la transformació digital des de la seva experiència personal. Segons Valero, amb la introducció de les noves tecnologies en l’àmbit de la salut i el registre informàtic als centres sanitaris “s’ha vist tota la feina que fa la infermera, ja que de vegades no som conscients de tot el que fem”.

Seguidament, s’han presentat un total de deu comunicacions de diferents nivells assistencials  que han servit per conèixer projectes o accions que es porten a terme per a la millora de l’atenció sanitària i la cura del pacients als centres als hospitals i centres d’atenció primària de la Corporació. Aquesta ha estat una nova ocasió per posar de manifest el compromís per a la recerca i la innovació dels professionals.

La millor comunicació divulgativa i la millor comunicació científica han rebut un premi. La distinció per a la millor comunicació divulgativa ha estat pel treball ‘Salut comunitària a les escoles de Malgrat’, de Mireia Hernández, infermera de l’ABS Malgrat-Palafolls, i la millor comunicació científica se l’ha emportat  ‘Utilitzem correctament els guants a l’Hospital de Calella?’ feta per Meritxell Rios, infermera de l’Hospital de Calella.

Abans de finalitzar la jornada, Mar Fernández, infermera de l’Hospital de Calella, ha presentat el seu llibre Administración práctica de fármacos en pediatria; i per últim, Marc Nogueras, infermer d’urgències de l’Hospital de Blanes, ha preparat un petit taller per a tots els assistents que ha consistit en diferents activitats grupals per fomentar el treball en equip i la cohesió de grup.

A continuació podeu veure un recull d’imatges de la jornada:

                                                 

Accesibilidad
X