Loading...
Buscar

La Regió Sanitària Girona augmenta l’oferta de vaccins als punts poblacionals per accelerar la vacunació amb la dosi addicional als majors de 60 anys

Per tal d’accelerar la vacunació de les persones majors de 60 anys amb la dosi de record, des de la Regió Sanitària Girona s’ha ampliat l’oferta de cites de tots els punts de vacunació, tant els poblacionals com als centres d’atenció primària. Amb aquesta acció es vol protegir un dels col·lectius que té més risc d’ingressar a l’UCI o d’emmalaltir de gravetat per COVID-19 i que actualment compta amb unes cobertures de dosis de reforç més baixes, del 22,9%. En total, en els 7 punts de vacunació poblacionals d’adults de la regió, entre els quals es trova l’Espai Mercat de Calella, hi ha 43.660 cites publicades per les properes dues setmanes, de les quals encara n’hi ha unes 20.000 de disponibles.

L’ocupació de cites a cadascun dels punts és variable, i un cop augmentada l’oferta, hi ha cites disponibles a tots els punts vacunals pels propers dies. A primera hora d’aquest matí, l’Espai Mercat de Calella disposava de 3.100 cites lliures.

Paral·lelament a aquest increment d’oferta, també es reforça la comunicació amb l’enviament d’SMS a les persones majors de 60 anys. Els punts de vacunació estan disponibles per a tota la població que es vulgui vacunar amb cita prèvia, a través de vacunacovidsalut.cat.

A Catalunya s’administra la dosi de record de la vacuna contra la COVID-19 per augmentar la immunitat de la població indicada. S’està posant a les persones de 60 anys o més, als usuaris de residències, els vacunats amb Janssen, Astra-Zeneca, les persones immunodeprimides i al personal sanitari i sociosanitari.

Fins ara a la Regió s’han administrat 1,3 milions de vacunes, de les quals 125.000 corresponen a la dosi de record. Aquesta ja s’ha administrat al 91,42% d’usuaris de residències i al 72% de la població major de 70 anys, mentre que en el cas de les persones entre 60 i 69 anys la cobertura és del 22,9%.

Accesibilidad
X