Loading...
Buscar

La Subdirecció de Salut Pública a Girona assumeix el seguiment epidemiològic de l’Alt Maresme

  • El Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona incorpora el rastreig dels brots de la subcomarca i de les malalties de declaració obligatòria
  • El canvi organitzatiu permet unificar el seguiment epidemiològic amb el territori de la regió sanitària

La Subdirecció Regional a Girona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha assumit des d’aquest dilluns el seguiment epidemiològic de l’Alt Maresme. La subcomarca pertany a la Regió Sanitària Girona, però del rastreig epidemiològic se n’encarregava fins ara el Servei de Vigilància Epidemiològica (SVE) de la Subdirecció Regional de Barcelona. Ara serà l’SVE de Girona qui farà aquestes tasques. Es tracta d’un canvi organitzatiu que permet unificar el rastreig epidemiològic amb el territori de la regió sanitària per tal d’equiparar l’àmbit d’actuació, avançar en la coordinació i la gestió sanitària del territori.

D’aquesta manera, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona incorpora el seguiment de l’Alt Maresme, que engloba una població de 118.173 persones i 10 municipis més. L’organisme s’encarrega de fer el seguiment dels brots epidèmics, com és el cas de la Covid-19, així com de les malalties de declaració obligatòria.

Els Serveis de Vigilància Epidemiològica, sota la direcció de l’Agència de Salut Pública, s’ocupen de recollir, analitzar i interpretar tota aquella informació relacionada amb l’aparició i l’extensió de malalties, a fi d’aconseguir-ne el control efectiu. Representa també un sistema d’alerta precoç i resposta ràpida a emergències de salut pública imminents. Gestiona el monitoratge de les malalties de declaració obligatòria i la detecció precoç de les infeccions emergents, a més de portar a terme la vigilància epidemiològica de les malalties transmissibles i dels brots epidèmics i d’implementar al territori els sistemes bàsics de vigilància en salut pública.

Accesibilidad
X