Loading...
Buscar

L’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes ret homenatge a una resident amb motiu del seu centenari

  • El tinent d’alcalde de la Gent Gran de Blanes i la directora dels Serveis Territorials de l’Administració Local a Girona li van fer entrega d’una placa commemorativa i la medalla centenària

Aquest divendres l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes ha organitzat un acte per homenatjar una de les seves residents, la Maria Lázaro Berzal, que el mateix dia ha fet 100 anys.

L’acte ha estat encapçalat pel tinent d’alcalde de la Gent Gran de l’Ajuntament de Blanes, Mario Ros, i la directora dels Serveis Territorials de l’Administració Local a Girona, Maria Josep Porta. Ros ha entregat a l’homenatjada, una placa commemorativa en representació de l’Ajuntament de Blanes. Per la seva part, Porta ha fet entrega a Maria Lázaro de la Medalla Centenària que atorga el Govern de la Generalitat.

Es tracta d’un reconeixement que concedeix la conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya per la contribució que han fet dones i homes del país en valors, experiència i coneixement que han acumulat i transmès a les noves generacions durant els 100 anys de vida.

Una dona originària de Badajoz

Maria Lázaro Berzal va néixer el 26 de gener de 1924 a Usagre, un poble de Badajoz, i es va traslladar a viure a Blanes quan tenia 33 anys. Inicialment, la família vivia al centre de la ciutat i posteriorment va passar a residir al bari d’Els Pins, fins que es va traslladar a l’Asil de Blanes l’agost de 2015. L’homenatjada té 4 fills, tots ells viuen a Blanes, i 9 néts i 18 besnéts.

Durant la celebració, la Maria també ha rebut altres felicitacions i obsequis en nom de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas, representada per Francina Santandreu i Manel González, així com de l’Associació de Jubilats de la Casa del Mar, representada per la seva presidenta, Ma Carmen Gómez.

Els dos darrers obsequis que ha rebut la protagonista anaven a càrrec de la seva besnéta de 19 anys, qui va llegir un emotiu escrit on la descrivia com una dona forta i amb molt de caràcter, però que estima amb tota la intensitat a tothom qui coneix; i per part d’un dels seus companys de planta, l’Alfredo, qui ha entregat a la Maria una felicitació en nom de tots i totes les companyes. Per acabar, la Maria ha bufat les espelmes i tots els assistents han pogut gaudir d’un tall de pastís.

A continuació podeu veure algunes imatges:

           

Accesibilidad
X