Loading...
Buscar

L’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes ret homenatge a una resident amb motiu del seu centenari

  • L’alcalde de Blanes i la regidora d’Acció Social i Igualtat fan entrega de la Medalla Centenària, reconeixement que concedeix la conselleria de Drets Socials de la Generalitat

Aquest divendres l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes ha organitzat un acte per homenatjar una de les seves residents, la Remei Mateo Gascón, després que hagi complert 100 anys.

L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa i la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, que van entregar a l’àvia centenària diversos obsequis, entre els quals una placa commemorativa en representació de l’Ajuntament, i li van lliurar la Medalla Centenària. Es tracta d’un reconeixement que concedeix la conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, per la contribució que han fet dones i homes del país en valors, experiència i coneixement que han acumulat i transmès a les noves generacions durant els 100 anys de vida.

La medalla anava acompanyada d’una carta signada per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, on s’explicita que les persones grans són un element fonamental per a la societat, dipositàries d’un bagatge imprescindible per encarar el futur amb optimisme i responsabilitat. També remarca que la història de Catalunya s’escriu gràcies a les aportacions de persones com l’homenatjada.

Una dona originària de Terol

Remei Mateo Gascón va néixer el 10 d’octubre del 1921 a Molinos (Terol) i va traslladar-se amb la seva família a Catalunya quan era molt jove, instal·lant-se a Barcelona. Durant molts anys venia a estiuejar a Blanes i, finalment, a la dècada dels anys 90, va venir a viure-hi definitivament. Va tenir dues filles i té 4 néts i 2 besnéts. L’homenatjada va ingressar a l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes l’octubre de 2016.

L’àvia centenària només lamenta que la sordesa que pateix afegida a l’ús de les mascaretes fa que, darrerament, li resulti difícil comunicar-se amb les visites que li fan. Per aquest motiu, i per poder seguir la celebració que li van preparar sense problemes, li van adaptar el sistema de so perquè pogués seguir tots els parlaments.

Remei Mateo va fer els anys diumenge passat. Precisament el dia assenyalat la família ja li va organitzar una celebració molt especial, i es va demanar que l’homenatge institucional tingués lloc uns dies després.

Un acte segur, complint amb totes les mesures anticovid

Es va celebrar un acte breu a l’Hospital Asil i la Remei va estar acompanyada per la seva filla i un dels seus néts. Els professionals del centre van reunir bona part dels residents a la sala polivalent de la planta zero, ja que és un espai molt ample, i aquí es van seguir en tot moment les mesures de seguretat contra la Covid-19. Hi va haver limitació d’aforament i els usuaris estaven distribuïts en grups per mantenir les unitats de convivència.

A més dels obsequis que la Remei va rebre per part de les autoritats locals, també va tenir altres felicitacions. En aquest cas en nom de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes del Casal Benet Ribas, representada per la Rosa; i de l’Associació de Jubilats de la Casa del Mar, representada per la Milagros i la Isabel. Van ser elles les que se’n van encarregar de lliurar-li a la Remei per un costat articles de perfumeria, i per l’altre una planta.

Per la seva banda, els professionals de l’Hospital Asil van entregar-li a la Remei un pòster on apareixia l’homenatjada en diverses fotografies. L’obsequi li va entregar una de les seves millors amigues, i anava acompanyat d’una banda d’honor daurada.

Finalment, la celebració es va tancar amb el tradicional pastís d’aniversari amb les espelmes representant els 100 anys, que la Remei es va encarregar de bufar entre els aplaudiments dels assistents.

A continuació podeu veure algunes imatges de l’acte d’homenatge:

 

 

Accesibilidad
X