Loading...
Buscar

L’Hospital de Blanes acull la VII Jornada d’Infermeria de la Xarxa d’Atenció Oncològica de Girona

  • Una setantena de professionals de diferents centres sanitaris de la RS Girona  han participat en aquesta jornada que ha servit per compartir experiències en l’atenció del malalt oncohematològic

L’Hospital Comarcal de La Selva, a Blanes, ha acollit, aquest divendres, la VII Jornada d’Infermeria de la Xarxa d’Atenció Oncològica de Girona, que ha reunit més d’una setantena de professionals de diferents centres sanitaris de la Regió Sanitària de Girona i que ha servit per compartir experiències en l’atenció del malalt oncohematològic que es fa als diferents hospitals.

La jornada, que se celebra anualment en un dels hospitals integrants de la a Xarxa ICO Girona, ha comptat amb la participació de ponents de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) Girona, de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, de l’Hospital de Figueres, així com de professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

La cap d’àrea d’infermeria de consultes externes i àrees ambulatòries de l’Hospital de Blanes, Maria Rams, reconeix que “trobades com les d’avui ens permeten compartir coneixement i experiències entre els professionals que gestionem hospitals de dia amb l’objectiu de millorar i poder oferir cada dia una millor assistència als nostres pacients”.

La directora de Cures de l’institut Català d’Oncologia, Raquel Azor, afirma que “aquestes jornades compartides en xarxa són un excel·lent espai d’aprenentatge alhora que contribueixen a garantir l’equitat en l’assistència de les persones amb malaltia oncològica que són ateses a tot el territori. La celebració d’una jornada com la d’avui és el millor exemple de treball en xarxa”.

Després de la benvinguda institucional s’ha donat pas a una taula rodona en la qual s’ha revisat el model de continuïtat assistencial en el procés oncològic. Després d’una breu pausa, s’ha parlat de l’experiència en l’ús de catèters PICC Port, abordant tant la tècnica d’inserció així com les cures que se’n fan. Seguidament, s’han revisat les reaccions infusionals als centres de la xarxa i per finalitzar s’ha parlat del maneig i la prevenció de la toxicitat cardiovascular en els tractaments del pacient oncohematològic.

La xarxa ICO Girona la integren l’ICO, l’Hospital Universitari de Girona Josep Trueta, els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà gestors de l’Hospital de Palamós, la Fundació Salut Empordà amb l’Hospital de Figueres, la Fundació Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa, l’Hospital de Campdevànol, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva amb els hospitals de comarcals de Calella i Blanes i l’Institut d’Assistència Sanitària que té l’Hospital Santa Caterina com a referent.

             

Accesibilidad
X