Loading...
Buscar

L’Hospital de Calella atura temporalment l’activitat quirúrgica programada de quatre quiròfans

  • En el darrer control microbiològic realitzat, els paràmetres de bioseguretat superen l’índex recomanat, per això s’ha aturat l’activitat de forma immediata per garantir en tot moment la seguretat dels pacients
  • El quiròfan d’urgències continua en funcionament per atendre els casos que no poden esperar
  • No s’ha registrat cap infecció en pacients quirúrgics relacionada amb aquesta incidència, no obstant s’està fent una vigilància activa

Els quatre quiròfans de l’Hospital Sant Jaume de Calella on s’hi desenvolupa activitat quirúrgica programada s’han hagut de tancar temporalment. Arran del darrer control microbiològic rutinari realitzat a l’àrea quirúrgica, els resultats de les mostres preses es troben fora dels llindars de bioseguretat recomanats. Per garantir en tot moment la seguretat dels pacients, s’ha procedit al tancament immediat. El quiròfan d’urgències continua en funcionament per atendre els casos que no poden esperar.

Paral·lelament s’han pres un seguit de mesures urgents. Intensificació de la neteja i recanvi dels filtres HEPA, que permeten evitar la propagació de bacteris i virus a través de l’aire i es procedirà posteriorment a fer una altra anàlisi microbiològica.

A més també s’està portant a terme una vigilància activa de tots els pacients que han estat intervinguts quirúrgicament des de l’1 de desembre al centre hospitalari. Fins al moment no s’ha detectat cap infecció derivada d’aquesta incidència.

L’activitat es reprendrà tan bon punt els resultats de les últimes anàlisis que es portin a terme garanteixin la seguretat pertinent. Cal tenir en compte que l’activitat quirúrgica es redueix entorn d’un 50% coincidint amb les festes nadalenques, motiu pel qual l’afectació pot ser menor en els pròxims dies.

Accesibilidad
X