Loading...
Buscar

Mercè Blázquez, de 86 anys, primera persona vacunada contra la COVID a l’Alt Maresme

La campanya de vacunació contra la COVID a la Regió Sanitària de Girona s’estén progressivament arreu del territori que integra la Sanitària de Girona i avui ha arribat a l’Alt Maresme. El dispositiu s’ha desplaçat fins la residència Nostra Senyora de Fàtima de Calella, on s’ha administrat la primera dosi a la usuària Mercè Blázquez Peñas, de 86 anys. S’ha mostrat satisfeta de rebre aquesta primera injecció i creu que les vacunes són un “triomf” després de nou mesos de pandèmia. A les portes de final d’any, ha demanat salut per al 2021.

Minuts després, l’ha seguida també la primera treballadora del centre, Maria Carmen Tejera López, de 49 anys, i auxiliar de geriatria. En el seu cas, creu que vacunar-se és una qüestió de solidaritat després d’uns mesos “molt durs” en què els residents han tingut limitada la visita de les famílies.

Les vacunes han arribat cap a les deu del matí a la residència de Nostra Senyora de Fàtima de Calella i s’han administrat inicialment 45 dosis, repartides en 38 dels 40 residents i a 7 treballadors, d’una plantilla de 35. Un cop passats 21 dies rebran la segona injecció. La directora de la residència, Marta Lodo, ha detallat que progressivament la vacuna arribarà al gruix de la plantilla, però que la prioritat a dia d’avui són els residents. A més, s’ha mostrat esperançada amb les primeres dosis: “Hem viscut una situació molt complicada durant molt de temps i necessitem poder tornar a respirar”.

Per a la tria de les primeres residències on s’ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no té cap cas actiu de coronavirus. En cas de la residència Nostra Senyora de Fàtima de Calella es tracta a més d’un centre “blanc” i per tant no ha registrat cap contagi al llarg de tota la pandèmia.

Aquesta setmana la Regió Sanitària de Girona disposa de 440 dosis per administrar en diferents residències. A Calella, s’hi ha desplaçat un equip format per quatre infermeres i infermers i una coordinadora en un desplegament excepcional per aquestes primeres vacunacions. Habitualment ho faran en grups de dues infermeres.
L’Alt Maresme és el quart territori on s’administra la vacuna a la Regió Sanitària de Girona. El tret de sortida el va donar el Gironès, a la Residència Creu de Palau, el diumenge 27 de desembre, i ahir es va administrar al Ripollès i la Garrotxa.

El desplegament de la campanya de vacunes al territori suposa un “repte logístic”, tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vacunació. Per fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.

Accesibilidad
X