Loading...
Buscar

Catalunya començarà a vacunar als 65 i 80 anys contra l’herpes zòster

 

El Departament de Salut començarà a vacunar als 65 i 80 anys contra l’herpes zòster, una malaltia que, en el cas dels adults, pot ser debilitant i molt dolorosa. Així ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i del cap de secció de malalties autoimmunes sistèmiques del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Albert Selva.

Tot i que el risc de contagi augmenta amb l’edat, i amb algunes afeccions com la immunosupressió, el virus és especialment prevalent en dones a partir dels cinquanta anys. La malaltia presenta una mortalitat baixa, tanmateix, es poden arribar a produir complicacions a tenir en compte.

Catalunya serà la primera comunitat autònoma que aquest curs escolar vacunarà els nens de sisè de primària (11-12 anys) contra el virus del papil·loma humà. Aquesta és una altra de les novetats de l’actualització del calendari vacunal, ja que fins ara només es vacunava les nenes d’aquesta edat. El virus pot produir lesions benignes a la pell, tot i que amb menys freqüència poden aparèixer lesions malignes com el càncer de coll uterí.

Finalment, s’ha anunciat que aviat es realitzarà un enviament per SMS per repescar les dosis incompletes de qualsevol vacuna en infants de 4 a 10 anys. En aquest sentit, la secretària de Salut Pública ha assenyalat que “és un bon moment per recordar que les vacunes són per protegir-nos”. És molt important acabar els processos vacunals, per això, es farà un enviament massiu per finalitzar les pautes de vacunació incompletes.

Podeu trobar el calendari de vacunació actualitzat fent ‘clic’ al següent enllaç.

Accesibilidad
X