Loading...
Buscar

Nous cribratges amb PCR d’automostra a Tossa de Mar i Lloret de Mar

  • Salut programa la segona campanya de mostres seriades als dos municipis, que es desenvoluparà al llarg de tres jornades entre el 18 i el 26 de maig
  • Hi poden participar les persones d’entre 16 i 60 anys, asimptomàtiques, que no hagin passat la COVID en els darrers 3 mesos i sense la pauta de vacunació completada

El Departament de Salut repetirà en els propers dies els cribratges amb PCR d’automostra nasal a Tossa de Mar i Lloret de Mar, amb l’objectiu de tallar cadenes de contagi de la COVID-19 entre persones asimptomàtiques. L’acció s’ha programat, tal com estava previst, un cop transcorregudes dues setmanes des del primer cribratge amb autopresa i que en el conjunt dels dos municipis va permetre recollir 1.604 mostres i detectar 32 positius, segons els primers resultats provisionals. Les proves estan adreçades a persones d’entre 16 i 60 anys sense símptomes, que no hagin passat la COVID-19 en els últims tres mesos i sense la pauta de vacunació completada.

Els cribratges es desenvoluparan en els mateixos espais ja habilitats per l’entrega dels paquets d’automostra la setmana passada. A Tossa de Mar tindrà lloc al Casal de Jubilats de la Casa del Mar el dimarts 18 de maig de 9:30h a 14h i de 15h a 19h. I en el cas de Lloret de Mar, el cribratge es realitzarà el 25 i 26 de maig al Teatre Municipal, de 10h a 14h i de 15h a 19h.

Els kits per l’automostra es podran recollir en els espais externs habilitats i l’estoig conté una bossa amb tancament hermètic “zip”, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. El procediment és senzill i el paquet s’entrega acompanyat d’una guia on es detalla pas a pas el procediment a seguir. També es poden consultar les indicacions en format vídeo a través dels codis QR que els participants trobaran al punt de cribratge.

La PCR es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt on s’ha recollit, tenint en compte que el temps màxim des de la presa de la mostra fins la seva entrega és de 30 minuts per raons de conservació.

Els participants en el cribratge rebran un SMS amb el resultat de la prova, que també podran consultar a La Meva Salut entre 48 i 72 hores posteriors des de la seva recollida. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i dictar l’aïllament pertinent.

Accesibilidad
X