Loading...
Buscar

Nova vacuna finançada, antimeningocòccica tetravalent

El Departament de Salut ha actualitzat el calendari de vacunacions per incorporar-hi una nova vacuna, l’antimeningocòccica conjugada tetravalent (vacuna MACWY), als 11-12 anys, en substitució de la vacuna contra el meningococ C conjugada.

Aquesta vacuna protegeix contra quatre serogrups del meningococ, que és un bacteri que pot causar una malaltia infecciosa greu com és la malaltia meningocòccia invasiva. Se’n produeixen casos durant tot l’any, però de manera més freqüent durant els mesos d’hivern i primavera. Tot i que existeixen diversos serogrups, els causants de la malaltia majoritàriament són A, B, C, W i Y.

Tradicionalment els serogrups B i C produeixen la malaltia sobretot en infants menors de 5 anys. Però actualment s’ha observat un increment de casos en els serogrups W i Y, sobretot entre els joves. Per tant, l’objectiu és començar per vacunar principalment als adolescents i els joves.

És per això que aquest curs es començarà a vacunar als centres educatius amb la vacuna MACWY juntament amb la resta de vacunes que s’administren a 6è de primària, durant 2 anys també s’administrarà als 13-14 anys juntament amb la vacuna Td a 2n d’ESO i s’intentarà captar als joves de 15-18 anys als centres d’atenció primària.

En general, només es requereix una sola dosi, a no ser que els joves pertanyin a algun grup de risc.

Tot i que aquesta vacuna s’administrarà gratuïtament a les edats que acabem d’explicar, també existeix la possibilitat d’administrar-la a nens més petits, però de moment de manera no finançada. Si teniu preguntes o dubtes sobre aquest tema ho podeu demanar als vostres professionals de Pediatria de referència.

Dr. Josep A. López

Servei de Pediatria

ABS Calella

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X