Loading...
Buscar

On puc acudir si un estudiant presenta necessitats educatives especials?

Ha començat el curs. I amb aquest inici els docents ja poden haver detectat alguns alumnes amb necessitats educatives especials. Les escoles disposen de l’Equip d’Atenció Psicopedagògica (EAP), que dona resposta a la diversitat de l’alumnat, orientant i ajudant als estudiants que presenten necessitats educatives especials, així com també a les seves famílies i als professors.

Són  precisament els professors els que fan la demanda a l’EAP per intervenir sobre els alumnes que ells consideren que ho necessiten. No es tracta d’un servei d’atenció directa a les demandes de les famílies, no obstant, s’atenen les seves consultes per orientar-les o informar-les sobre serveis o recursos de la zona que poden necessitar.

Qui forma part de l’EAP

Els professionals que formen part de l’EQUIP D’Atenció Psicopedagògica són:

  • Docents d’ensenyament secundari amb l’especialitat de psicologia i pedagogia
  • Treballadors/es socials
  • També hi ha assignats fisioterapeutes

Què fa l’EAP?  

  1. Identifica i avalua psicopedagògicament i/o socialment les necessitats educatives especials de l’alumnat durant tota l’etapa escolar des d’infantil fins a batxillerat.
  2. Assessora al professorat per a la planificació de la resposta educativa (adaptacions d’aula, de materials, plans individualitzats…).
  3. Es coordina amb altres professionals, serveis o institucions de la zona per donar una resposta coherent i adequada a les necessitats educatives de l’alumnat. Col·labora en processos d’inclusió, prevenció i resolució de conflictes i en la detecció i prevenció de conductes de risc.

No dubtis en parlar amb el tutor del teu fill si creus que necessita suport durant l’escolarització.

 

inf

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Accesibilidad
X