Loading...
Buscar

Parlem de salut sexual amb els adolescents?

L’adolescència és una etapa de la  vida plena de canvis: físics, emocionals, psicològics, socials i també sexuals. La sexualitat és precisament un àmbit en el qual els adolescents han de tenir informació i tot el suport necessari per viure-la de la millor manera possible.

L’educació sexual ha de començar dins de la pròpia família i des de ben petits. És important adaptar-la segons el moment i en funció de les seves preguntes i inquietuds.

A l’adolescència és important abordar l’educació sexual perquè els joves sàpiguen que una sexualitat responsable consisteix en conèixer quines opcions tenen i en poder  prendre les decisions que respectin la seva pròpia persona i la dels altres. Una conducta sexual precoç i desprotegida pot tenir com a conseqüència una mala experiència, un embaràs no desitjat, malalties de transmissió sexual…i tot això es pot evitar amb una correcta educació.

En aquesta etapa l’educació sexual consisteix en informar els adolescents sobre les relacions sexuals, la contracepció, la prevenció de malalties de transmissió sexual, també sobre el plaer, la sensibilitat o les emocions i tot allò que engloba la dimensió de la sexualitat. Així mateix, és important contribuir perquè es coneguin, s’estimin, es cuidin i sàpiguen dir que no a tot allò que no volen. És important que coneguin els seus drets sexuals i els facin valdre. Tot això farà que visquin la sexualitat com el que és: una font d’enriquiment per a un mateix i per a l’altre.

Dins del programa de l’Assistència a la Salut Sexual i Reproductiva, ASSIR, les llevadores col·laborem amb els Equips d’Atenció Primària i els centres educatius en l’organització i desenvolupament de les intervencions del Programa de Salut i Escola, específicament en els tallers de salut afectiva i sexual que es realitzen als centres docents i als Centres d’Atenció Primària, així com atenció individualitzada i de grup als adolescents, mitjançant la consulta de la Tarda Jove.

Loli Becerra

Llevadora ABS Lloret-Tossa

Mº Angels Añaños

Cap d’Àrea de Llevadores

PASSIR Selva Marítima-Alt Maresme

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

 

Accesibilidad
X