Loading...
Buscar

Professionals de la Corporació publiquen un article a la publicació Scientific Reports, vinculada a la prestigiosa revista ‘Nature’ sobre l’ús d’una app en l’Atenció Domiciliària

  • L’article ha estat difós per la revista donat que l’app ha estat sotmesa a proves de laboratori per veure quina usabilitat i acceptabilitat tenia entre els 32 participants de l’estudi

Griselda Manzano, cap d’Atenció Domiciliària Integral, i Guillem Paluzie, cap del servei de Documentació i Informació Assistencial, juntament amb altres professionals de la salut, han publicat una article a la publicació Scientific Reports vinculada a la prestigiosa revista científica Nature, sobre l’ús d’una  aplicació mòbil per a professionals de la salut que treballen en l’atenció domiciliària i que se centra en l’usuari.

L’ús de dispositius mòbils per part dels professionals de la salut ha provocat un ràpid creixement en el desenvolupament d’aplicacions sanitàries mòbils dissenyades per millorar els serveis sanitaris. Aquest estudi s’ha realitzat per avaluar quina acceptabilitat i també quina usabilitat té aquesta aplicació mòbil per als professionals de la salut que treballen en l’hospitalització a domicili.

Per a la realització de l’estudi s’ha utilitzat un enfocament de mètodes mixtos. L’acceptació, inclosa la satisfacció dels professionals, les actituds davant l’ús de l’aplicació i la intenció o voluntat de continuar utilitzant l’aplicació. Per això, s’han realitzat proves d’usabilitat al laboratori del Centre de Simulació i Innovació en Salut del Tecnocampus (Mataró), on s’han analitzant cinc tasques clíniques controlades. I d’altra banda, la interacció dels participants s’ha analitzat amb l’aplicació mòbil basant-se en les sis expressions facials bàsiques publicades per l’Associació Americana de Psicologia. La satisfacció percebuda es va avaluar mitjançant el qüestionari d’usabilitat del sistema informàtic (Computer system usability quesionnaire).

Un total de trenta-dos participants van completar els escenaris de tasques i el qüestionari. Més del 90 per cent dels participants van poder completar les tasques amb només algunes dificultats amb signes vitals.

L’estudi va mostrar una usabilitat i acceptabilitat importants d’aquesta aplicació mòbil, en termes d’eficàcia, eficiència i satisfacció.

Podeu llegir l’article complet en aquest enllaç.

Accesibilidad
X