Loading...
Buscar

Quanta estona ha d’estar el meu fill davant d’una pantalla?

Reis, Tió, Nadal… són moltes les oportunitats que hi ha hagut durant aquestes festes nadalenques perquè els petits i joves hagin rebut un gadget tecnològic de regal. Tothom, i els preadolescents i adolescents encara més, es beneficien de les oportunitats que els dona Internet i les xarxes socials per relacionar-se amb el món i també per entretenir-se. Però aquests beneficis poden perden el seu sentit quan aquests aparells es deixen d’utilitzar de forma adequada.

La recomanació dels experts era: no més de dues hores al dia i no abans dels 2 anys. Ara, amb la quantitat d’aparells electrònics que hi ha a l’abast dels infants “la regla del dos” ha quedat obsoleta i cada vegada és més difícil complir-la. Els experts de l’Acadèmia Americana de Pediatria proposen elaborar un “Pla de consum personalitzat”, i per això faciliten un regle-calculadora per ajudar els pares a determinar o, més ben dit, a negociar quant de temps han de dedicar els seus infants durant el dia a cada activitat (escola, activitat física, activitats extraescolars, deures, son, pantalles…).

No pot ser el mateix l’ús de pantalles (televisió, tauletes, ordinadors, telèfons…) que fa un nen de 6 anys que el que faci un adolescent de 14 anys, de la mateixa manera que tampoc ha de ser igual l’ús que se’n fa els caps de setmana o durant les vacances que en època d’exàmens.

Aquest “Pla de consum personalitzat” és una part de l’equació per ajudar els pares a decidir la quantitat de temps recomanada que l’infant pot estar davant d’una pantalla, però no determina els continguts, i per tant, la qualitat del que veu el nen i òbviament aquesta part també s’ha de tenir en consideració. A continuació teniu un exemple de Plans fets amb la calculadora.

I en el següent enllaç podeu fer els vostres propis plans:

https://www.healthychildren.org/spanish/media/paginas/default.aspx.

Els pares cal que estimuleu els vostres infants a fer un ús adequat de les pantalles i una bona manera de fer-ho és posant-vos com a model a seguir i per tant, respectar les normes i fer un ús responsable dels mitjans digitals.

 

 

Dr. Fco. Codina Garcia

Servei de Pediatria

ABS Malgrat-Palafolls

 

Deja una respuesta

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Accesibilidad
X