Loading...
Buscar

Què fem si al nostre fill li ha sortir urticària?

La urticària és una reacció de la pell que ocasiona l’aparició de faves vermelles que produeixen picor. Les faves són de mides diferents i apareixen sobtadament en una part del cos i desapareixen també ràpidament, per reaparèixer en qualsevol altre lloc de l’organisme. De vegades a més de les faves a la pell, hi ha inflor de mans, peus o cara. Les faves poden anar i venir durant una setmana.

La causa més freqüent de la urticària en la infància són les infeccions per virus. Algunes reaccions al·lèrgiques a aliments o medicaments poden desencadenar una urticària, com també el fred o l’estrès. Moltes vegades no se n’arriba a saber la causa exacte.

Si el vostre infant té urticària eviteu fregar o gratar-li la pell, no apliqueu cap crema ni pomada sense consultar al pediatre. Una dutxa o draps molls amb aigua una mica freda poden ajudar a alleugerir la picor.

Informeu al vostre equip de salut si el vostre infant ha fet una urticària, tot i que la majoria de vegades no cal fer cap estudi. La urticària és habitualment un procés benigne, però de vegades pot ser un signe d’una reacció al·lèrgica greu. Consulteu a urgències si el vostre fill amb urticària presenta:

 

  • Dificultat per respirar o fa xiulets quan respira
  • No pot empassar o té ronquera
  • Se l’inflen els llavis o la cara
  • La urticària apareix immediatament després de la ingesta d’un aliment o una picada d’insecte

 

Dr. Fco Codina Garcia

ABS Malgrat – Palafolls

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i al Selva

Accesibilidad
X