Loading...
Buscar

Quines vacunes es necessiten per viatjar?

Si esteu planificant fer un viatge a un altre país és important visitar un centre de vacunacions internacionals per demanar consell, tenint en compte que cal programar la visita amb temps suficient. Per fer-ho, arreu de Catalunya existeixen unitats de salut internacional i centres vacunals que ofereixen recomanacions al viatger, vacunació internacional i atenció a la patologia importada després del viatge.

El risc d’adquirir malalties varia segons el país, la zona que es visita, l’època de l’any, el tipus de viatge i la durada. Per aquest motiu, els consells a la persona que viatja han de fer-se de manera individualitzada.

Pel que fa a les vacunes, en primer lloc assegureu-vos que porteu administrades les vacunes segons el calendari vigent a Catalunya, i si us en falta alguna dirigiu-vos al vostre centre de salut, on de ben segur us l’actualitzaran.

Hi ha una vacuna que és obligatòria en determinats països, sobretot d’Àfrica i d’Amèrica del Sud i Central, i és la vacuna contra la febre groga, que està sotmesa a una reglamentació internacional i es pot exigir, per part de les autoritats locals del país que es visita, un certificat internacional de vacunació. Aquesta vacuna només s’administra als centres de vacunació autoritzats.

També hi ha altres vacunes que estan incloses en els nostres calendaris vacunals i que segons la zona on anem és interessant tenir-les administrades, com la del tètanus, la de la poliomielitis, les de la hepatitis A i B, la meningocòccica, l’antipneumocòccica o contra Haemophilus influenzae.

I finalment hi ha vacunes que nosaltres no administrem sistemàticament però que segons el risc de la zona que visitarem també són recomanables, com la del còlera, la de la febre tifoide, la de la ràbia, la de l’encefalitis centreeuropea o la de l’encefalitis japonesa. També recordar que segons la nostra destinació, serà important fer profilaxi amb medicació contra el paludisme o la malària.

Per tot això, és important demanar la visita al centre de vacunacions internacionals amb certa antelació. Consulteu al vostre centre de salut quin és el centre de vacunacions internacionals més proper i no dubteu en demanar hora.

 

 

 

Dr. Josep A. López

Servei de Pediatria

ABS Calella

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X