Loading...
Buscar

Recomanacions per a un Nadal segur

Ja tenim a tocar les festes de Nadal, unes dates de reunions familiars, de retrobar-nos amb els éssers estimats… Però enguany, aquestes festes seran diferents a causa de la situació excepcional en què ens trobem per la pandèmia de la Covid-19.

En els últims dies, l’augment del nombre de contagis ha fet que s’hagin hagut de prendre noves mesures de restricció a Catalunya per frenar la transmissió del virus. Com diuen les recomanacions del Centre de Control de Malalties dels Estats Units, s’ha de fer el que sigui millor per a nosaltres i per als nostres éssers estimats.

Passar les festes de Nadal lluny de la família i amics pot ser difícil, però separar-nos aquest any pot significar poder passar junts molts més Nadals i recuperar tots plegats els rituals propis d’aquests dies festius en el futur.

Esperit de Nadal

Malgrat haver de passar unes festes diferents per posar fre a la pandèmia, no hem de renunciar a fer viure els infants les tradicions de Nadal de manera divertida fent videotrucades amb familiars i amics, compartint amb els més petits de la casa cançons i nadales, gaudint en família d’un àpat especial…

En el cas que organitzem o assistim a alguna reunió familiar durant aquests dies de Nadal, cal recordar que, segons les últimes mesures anunciades pel Departament de Salut, les reunions poden ser d’un màxim de 10 persones els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener i d’un màxim de dues bombolles de convivència. La resta de dia, les reunions estan limitades a un màxim de 6 persones.

A més, cal seguir les següents recomanacions:

  • Preferiblement feu les reunions a l’aire lliure. En el cas que siguin en un lloc tancat, ventileu l’espai obrint portes i finestres amb freqüència.
  • Porteu la mascareta ben posada.
  • Renteu-vos bé les mans amb freqüència.
  • Mantingueu la distància de seguretat de mínim 1,5 metres.
  • Eviteu cridar o cantar, especialment en espais tancats.
  • No compartiu estris, com coberts, plats, gots…
  • No organitzeu ni participeu en cap reunió si heu donat positius de la Covid-19, teniu símptomes compatibles amb el virus, esteu a l’espera dels resultats d’una PCR o heu estat en contacte amb algun positiu. En aquests casos, feu l’aïllament tal com us hagin indicat els professionals sanitaris.

I sobretot, seguiu en tot moment les mesures indicades per les autoritats sanitàries.

 Dr Fco Codina Garcia

Servei de pediatria

ABS Malgrat-Palafolls

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

 

 

 

Accesibilidad
X