Loading...
Buscar

“Reptes de present i futur de la infermeria. Cap a on anem?” el tema de la Jornada d’Infermeria 2022

  • La jornada ha volgut realçar la feina de les infermeres i l’aparició de nous rols per millorar l’atenció als pacients

Amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, la Corporació de Salut del Maresme i la selva ha celebrat la Jornada d’Infermeria 2022, sota el títol “Reptes de present i futur de la infermeria. Cap a on anem?”. Enguany, s’ha volgut destacar el paper, cada vegada més important, que està cobrant la infermeria gràcies a l’aparició de nous rols per millorar l’atenció dels pacients en tots els nivells assistencials.

Aquest any, la jornada ha tingut lloc a l’Auditori de Can Saleta, espai cedit per l’Ajuntament de Calella, i també s’ha pogut seguir per streaming.

La presentació de la jornada ha estat a càrrec de Lluís Franch, gerent de la Corporació, Joana Blázquez, directora d’infermeria de la Corporació i Ramon Llamazares, regidor de Salut de l’Ajuntament de Calella. El regidor ha volgut agrair, molt especialment, la feina feta per part de les infermeres i ha destacat la seva tasca fonamental dins tots els nivells assistencials.

La primera ponència del dia, titulada “Reptes de present i futur de la infermeria”, ha estat de la mà de Joana Blázquez. La directora d’Infermeria ha exposat quins són els camins a seguir per la professió i ha destacat la importància de treballar units per acabar amb les mancances actuals del sistema sanitari.

A continuació, s’ha produït la taula rodona “La IPA dins els equips multidisciplinars”, on diferents professionals de la Corporació de diversos àmbits de la infermeria han parlat de les seves experiències i dels punts claus per millorar en l’assistència dels pacients. Han destacat que durant els darrers anys s’han fet grans avenços, però que, tot i això, queda un llarg camí per recórrer.

La segona taula rodona de la jornada, “Les infermeres especialistes a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva”, ha valorat les especialitats en la infermeria. Totes les professionals que hi han participat, infermeres de diferents especialitats, han coincidit en la importància de fer especialitats EIR per un futur millor i amb més reconeixement per a la infermeria.

Finalment, la jornada l’ha tancat la ponència de Joana Frigolé, psicòloga-coach emocional i relacional, que ha parlat de les emocions i com d’important és aprendre a cuidar-se fent una mirada positiva d’aquestes. Ha destacat que les emocions ajuden a convertir l’espai de treball un lloc més feliç.

A continuació us deixem algunes imatges de la jornada.

 

 

Accesibilidad
X