Loading...
Buscar

Residents de la Corporació participen en la II Jornada Gironina de Recerca per Residents i Joves Talents

  • El treball d’Ana Inés Méndez, resident de Medicina Interna de l’Hospital de Calella, premiat en la categoria de millors comunicacions orals

Residents de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han participat amb la presentació de pòsters i comunicacions en la II Jornada Gironina de Recerca per Residents i Joves Talents que s’ha celebrat aquest dimarts 25 d’abril al Palau de Congressos de Girona. Aquesta és la segona edició d’un acte que té per objectiu promoure l’activitat investigadora entre professionals sanitaris que estan duent a terme la residència.

L’acte ha estat organitzat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i les Unitats Docents de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, l’Institut d’Assistència Sanitària i Atenció Primària IAS-ICS Girona. Enguany també s’hi han sumat l’Agrupació de Ciències Mèdiques i de la Salut de Girona, i les Unitats Docents de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la Fundació Salut Empordà i els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Durant la jornada, que va reunir més de 200 persones, es van entregar els premis a les millors Comunicacions Orals i als millors Pòsters Científics realitzats pels residents, amb el patrocini de la Fundació Mutual Mèdica. En total s’han presentat més de 80 treballs que posen en  relleu l’activitat de recerca dels residents. Els millors treballs s’han exposat en format de Comunicació Oral dins el programa, i la resta s’han exposat com a pòsters científics en el marc de la jornada.

Dins de la categoria millors Comunicacions Orals, un dels treballs guanyadors ha estat l’exposat per Ana Inés Méndez, resident de Medicina Interna de l’Hospital de Calella, titulat Utilitat del rastreig de fenotips electrònics en el cribratge poblacional de malalties infradiagnosticades o minoritàries. Projecte Segona Oportunitat.

En aquesta edició, a més, s’ha incorporat la categoria de ‘Joves Talents’ de la mà de l’Acadèmia, dirigida a professionals sanitaris que ja han acabat el període de la residència o que encara l’han de començar, i que han pogut realitzar Comunicacions Orals i exposar pòsters. Aquests treballs seran els que optaran als premis de l’Acadèmia, que s’entregaran a la Jornada de Cloenda de l’Agrupació de Ciències Mèdiques i de la Salut de Girona (L’Acadèmia) el pròxim 2 de juny.

   

Accesibilidad
X