Loading...
Buscar

Sabeu què és la intolerància al sorbitol?

El sorbitol és un tipus de sucre i s’utilitza sovint com a edulcorant. Existeix de manera natural en algunes fruites i verdures. Les peres, les pomes, les cireres o els préssecs en contenen a banda d’altres sucres com la fructosa i la sacarosa. Alguns productes light, gelats, llaminadures, xarops o brioxeria industrial també en porten. El sorbitol també es pot trobar pastes dentífriques i cremes cosmètiques. I com el podeu identificar? Mirant l’etiquetatge dels productes ha d’aparèixer la referència E-420 com a indicador.

Com podeu saber si el vostre fill té intolerància al sorbitol?

Els símptomes que presenten els nens amb intolerància al sorbitol són: mal de panxa, femtes pastoses i gasos. La causa més habitual d’aquests símptomes és l’excés d’ingesta d’aliments que contenen aquesta substància. Menys freqüentment pot aparèixer la intolerància relacionada amb alguna malaltia intestinal com gastroenteritis, malaltia inflamatòria intestinal, celiaquia o d’origen genètic.

Quins canvis són necessaris per ajudar al nen malalt?

Reviseu sempre l’etiquetatge nutricional d’un aliment abans de donar-li al nen i assegureu-vos que estigui exempt de sorbitol (E-420). Tingueu especial cura amb les llaminadures, gelats, així com amb els aliments precuinats. Limiteu aquelles fruites que tenen major contingut en sorbitol almenys fins que remetin els símptomes o fins que coneixeu el nivell de tolerància del nen. Si l’infant pateix una intolerància al sorbitol severa, més habitual en les causes genètiques, abans d’utilitzar productes cosmètics o prendre qualsevol medicament reviseu la seva composició llegint el prospecte.

Dr. Amadeu Roca

Marta Azuara Azuara

Servei de Pediatria

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Accesibilidad
X