Loading...
Buscar

Salut constitueix la xarxa hospitalària de la Regió Sanitària de Girona

    • L’aliança entre proveïdors, entre els quals es troba la Corporació, permetrà millorar l’equitat territorial i que la persona sigui atesa en el seu territori de referència

El Departament de Salut ha formalitzat la constitució de l’aliança estratègica de la xarxa assistencial hospitalària de la Regió Sanitària de Girona. L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona i ha estat presidit pel conseller de Salut, Manel Balcells, amb la participació del director del Servei Català de la Salut, Ramon Canal, del gerent de la Regió Sanitària de Girona, Jaume Heredia, i dels gerents de les set entitats proveïdores de salut implicades, entre ells el Dr. Ramon Cunillera, gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Després de la signatura del conveni s’ha realitzat la primera reunió operativa per definir quins seran els propers passos.

Es tracta de la primera aliança en matèria assistencial, docent i de recerca i innovació entre proveïdors del sistema de salut liderada pel Departament de Salut que es constitueix a Catalunya, amb la finalitat de promoure la col·laboració entre hospitals petits, mitjans i grans i atendre la ciutadania sense que s’hagi de desplaçar fora del seu territori més proper.

L’aliança estratègica defineix uns espais territorials i poblacionals per a la planificació de la prestació de la cartera bàsica de serveis, la de referència i la de complexitat. Així doncs, la Regió Sanitària de Girona tindrà com a referència de complexitat l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona per als hospitals de Blanes, Figueres, Palamós, Olot i Santa Caterina. Mentre que per l’Hospital Sant Jaume de Calella, a l’Alt Maresme, el centre de referència serà l’Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona).

La Regió Sanitària de Girona té una llarga trajectòria de col·laboració entre els diversos hospitals i aquesta aliança té com a propòsit intensificar, consolidar i millorar aquestes experiències i iniciar-ne de noves.

Amb el desplegament de la xarxa s’incrementarà la resolució en l’activitat assistencial a través de la col·laboració de projectes comuns, amb la finalitat de proporcionar la millor atenció especialitzada en condicions d’equitat arreu del territori, amb independència del lloc de residència de la persona. Això pot implicar la mobilitat de professionals entre els hospitals que formen part de la xarxa.

L’aliança estratègica ha de contribuir a mitigar problemàtiques com la disponibilitat de professionals en determinades especialitats, les desigualtats territorials en l’accés a procediments i una major sostenibilitat del sistema, a través de projectes de gestió compartida i models de treball col·laboratius, aprofitant rels recursos i l’expertesa dels hospitals de la Regió.

Xarxes hospitalàries territorials

La creació de xarxes hospitalàries territorials és un dels principals eixos de la transformació del sistema sanitari, que ha de donar resposta a les noves necessitats de la ciutadania, amb l’equitat territorial i la qualitat assistencial com a centre d’aquestes polítiques. Aquest model també inclou l’atenció primària, amb la incorporació de nous perfils professionals i l’atenció a les residències, i que planteja també la manera com es relacionarà amb l’atenció hospitalària i l’atenció intermèdia.

L’aliança estratègica està dirigida per un òrgan de govern destinat a promoure’n el desplegament i integrat pels gerents de les entitats proveïdores de salut que hi participen, el director del Servei Català i el gerent territorial. Així mateix, també es constituiran comissions de treball que establiran de forma operativa com s’ha de dur a terme aquesta coordinació i complementarietat.

Accesibilidad
X