Loading...
Buscar

Salut deixa de fer obligatori l’ús de la mascareta en els centres assistencials a partir d’aquesta mitjanit

  • No obstant això, hi ha un seguit de recomanacions per continuar fent-ne ús en situacions concretes

El Departament de Salut ha decidit suprimir l’ús obligatori de la mascareta en els centres sanitaris i sociosanitaris donada la millora de la situació epidemiològica general. La mesura serà efectiva a partir d’avui a la mitjanit.

Recordem que l’obligatorietat de la mascareta va entrar en vigor el passat 8 de gener, quan la mesura va ser publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Ara tot i que la situació hagi millorat continuen vigents un conjunt de recomanacions per evitar la transmissió dels virus:

  • Persones simptomàtiques en espais compartits.
  • Professionals de la salut que atenguin a persones amb simptomatologia d’infecció respiratòria
  • Urgències hospitalàries i d’atenció primària (inclosa sales d’espera)
  • Professionals que treballen en Unitats de Cures Intensives i amb pacients vulnerables
  • En centres residencials de gent gran i persones amb discapacitat en cas d’aparició de símptomes o en èpoques d’elevada transmissió.

Per evitar complicacions en cas de contagis, Salut continua fent una crida a vacunar-se de grip i COVID com a millor mesura de prevenció si no es tenen les vacunes al dia, i recorda que és accessible a tot Catalunya i a tota la població demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP. Cal recordar que les vacunes han estat accessibles als CAP i altres centres de vacunació des d’octubre, que s’han enviat més de 2 milions d’SMS personalitzats pels grups de més risc, i que s’han administrat més 2,4 milions de dosis de vacunes.

Accesibilidad
X