Loading...
Buscar

Salut obre la vacunació de la dosi de record per a les persones d’entre 30 i 39 anys i rebaixa a 5 mesos el temps que cal esperar per posar-se-la en totes les franges

  • Per als vacunats amb Janssen o Astrazeneca el temps d’espera es manté a 3 mesos, mentre que les persones que hagin passat la Covid-19 hauran d’espera 4 setmanes

Després dels acords presos ahir a la Comisión de Salud Pública, el Departament de Salut obre des d’avui mateix la vacunació de la dosi de record per a totes les persones d’entre 30 i 39 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat. Al mateix temps recorda que els grups prioritaris per a aquesta dosi de record són les persones de 40 anys o més, així com els vacunats de qualsevol edat amb Astrazeneca i Janssen.

Paral·lelament, es rebaixa a 5 mesos el temps que cal esperar per posar-se en totes les franges d’edat obertes la dosi de record pels que havien rebut Pfizer o Moderna. Fins ara s’administrava quan havien passat 6 mesos d’haver completat la pauta, és a dir i en general, de la segona dosi. Pels que van rebre Janssen o Astrazeneca, el temps d’espera es manté a 3 mesos.

Pel que fa a les persones que hagin passat la Covid-19, hauran d’esperar 4 setmanes des de la seva recuperació per administar-se la dosi de record.

La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l’hospital a causa de la COVID-19. Els darrers estudis internacionals mostren que l’efectivitat de la dosi de record enfront la hospitalització relacionada amb la variant Òmicron és d’un 88%. Fins ara, s’han posat a Catalunya més de 14,4 milions de dosis de la vacuna contra el SARS-CoV-2, de les quals 2,4 milions han estat dosis addicionals.

 

Accesibilidad
X