Loading...
Buscar

NOTÍCIES

El Departament de Salut posa en marxa el Pla d’Estiu d’enguany dins un context de particularitats derivades de la Covid-19. El conjunt de la xarxa sanitària s’organitzarà per donar una resposta adequada a les necessitats de la ciutadania, tenint en compte la necessitat de descans dels professionals sanitaris després d’uns mesos d’intensa activitat.

En total es destinaran 7,7 milions d’euros per reforçar la plantilla amb més de 400 professionals de l’àmbit de l’atenció primària.

Enguany es treballarà en la detecció ràpida de casos positius de Covid-19 per tal d’aturar la transmissió del virus. Per això, des del servei Català de Salut es realitzaran mesures alternatives per garantir el servei a les persones, com reforç de l’atenció a domicili, facilitar l’accés al centre d’atenció primària més proper, o potenciar eines d’atenció no presencial com La Meva Salut.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també reforça aquest estiu el seu dispositiu amb 24 unitats addicionals de suport bàsic i avançat, ampliant la seva cobertura a les zones de costa.

Campanya #Tria/Salut
Per tal de conscienciar a la població de la importància de seguir els consells, especialment aquest any, des de Salut s’ha posat en marxa la campanya #Tria/Salut amb un doble objectiu: informar de les mesures de prevenció i protecció habituals durant els mesos d’estiu i de la necessitat de prevenir els contagis de la Covid-19.

Aquest estiu, a més de seguir els consells habituals de cada any com són mantenir-se hidratat, fer servir crema solar o refrescar l’ambient, cal continuar respectant també aquelles mesures per evitar la propagació de la Covid-19, com mantenir la distància de seguretat, fer ús de la mascareta o rentar-se bé les mans amb freqüència.

Cal recordar que davant l’aparició de qualsevol símptoma relacionat amb el coronavirus s’ha de contactar via telefònica amb el 061 Salut Respon o amb el centre d’atenció primària de referència abans d’acudir-hi presencialment.

Accesibilidad
X