Loading...
Buscar

Salut posa en marxa una nova via per demanar la baixa automàtica amb simptomatologia compatible amb la Covid-19

  • Les baixes seran de 5 dies i es tramitaran a través de La Meva Salut o del web de Programació

Davant l’alta transmissió comunitària, el Departament de Salut ha engegat una nova via per demanar la baixa amb simptomatologia compatible amb la Covid-19. D’aquesta manera, es pretén descongestionar de burocràcia els Centres d’Atenció Primària.

Les baixes es tramitaran telemàticament a través de La Meva Salut o del web de Programació per motius i tindran una durada de 5 dies. Així doncs, el cinquè dia es generarà una alta automàtica. Ara bé,  si la  persona millora, pot demanar l’alta abans contactant amb el seu CAP. En cas d’empitjorar, també cal posar-se en contacte amb el CAP.

Al formulari per tramitar la baixa no cal adjuntar informe mèdic o prova positiva. Es pot demanar la incapacitat temporal (IT) quan la persona no pugui treballar o teletreballar perquè es troba malament i té simptomatologia compatible amb la Covid-19 (tos, febre, malestar general…).

Aquesta nova mesura s’ha anunciat amb l’objectiu de reduir la repercussió de la pandèmia a l’Atenció Primària, ja que durant aquesta última setmana les visites als CAPs han augmentat més d’un 16% respecte a l’anterior.

Des de Salut també s’ha demanat a la població que és important posar-se la dosi de record, sobretot entre la població de 16 i 60 anys, on el percentatge de vacunats amb la dosi de record és més baix. Es recomana vacunar-se per prevenir una malaltia greu i possibles complicacions que sorgeixin arran de la Covid. Es pot demanar cita per vacunar-se a través de vacunacovidsalut.cat.

Accesibilidad
X