Loading...
Buscar

Salut posa en marxa unitats mòbils que s’encarregaran de realitzar les PCR als centres educatius i residències

El Departament de Salut ha posat en marxa unitats mòbils que s’encarregaran de la recollida de mostres per fer les PCR per detectar la presència de coronavirus SARS CoV-2 als centres educatius i residències.  Aquests equips mòbils, un total de 9 que depenen de l’Atenció Continuada i Urgent Territorial (ACUT), cobriran les necessitats de tota la Regió Sanitària de Girona.

Així, el territori de l’Alt Maresme comptarà amb una unitat mòbil amb base a Canet de Mar, mentre que un altre equip amb base a Blanes s’encarregarà de les mostres dels centres educatius i residències de la Selva Marítima. Cadascuna d’aquestes unitats mòbils estarà formada per tres persones: un professional d’infermeria i dues auxiliars.

Aquest dispositiu permetrà, d’una banda, alliberar la tasca als equips d’atenció primària, i de l’altra, evitar desplaçaments de possibles casos positius, ja que la recollida de mostres es farà majoritàriament a les escoles i residències.

Els equips seran gestionats per la responsable de l’ACUT, que organitzarà la tasca diària en funció de les instruccions que doni l’Agència de Salut Pública sobre els centres educatius on calgui intervenir per haver-se detectat casos. A partir d’aquí, els equips es desplaçaran als centres que se li assignin, on es prendran les mostres i les tornaran a la seva base per tal que siguin enviades al Laboratori Territorial ICS Girona, on seran processades.

L’equip de l’ACUT serà qui mantindrà la comunicació amb l’equip d’atenció primària de referència del centre escolar o residència on cal intervenir, així com amb els gestors COVID i RECO (referent COVID a les escoles). En el cas que sigui necessari reforçar un equip mòbil, els professionals de suport vindrien del mateix equip d’atenció primària de la zona de referència.

 

 

Accesibilidad
X