Loading...
Buscar

Salut recomana la vacunació per evitar casos greus de grip i COVID davant la situació d’increment de transmissió dels virus respiratoris

  • Tothom pot demanar cita per vacunar-se de grip i de COVID-19 si no es tenen les vacunes al dia

Segons les darreres dades setmanals actualitzades del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions de Catalunya (SIVIC), es manté la tendència ascendent d’onada epidèmica de la grip de setmanes anteriors, amb un nivell alt de transmissió. Quant a la COVID-19, s’han incrementat els ingressos amb COVID-19 a hospitals i UCI. Però, és el virus respiratori sincicial (VRS), el que aporta el contrapunt, ja que continua en descens com en les setmanes precedents i amb xifres inferiors d’incidència a les mateixes dates de l’any passat.

Per evitar complicacions en cas de contagi de grip o COVID, Salut fa una crida a vacunar-se com a millor mesura de prevenció si no es tenen les vacunes al dia, i recorda que és accessible a tot Catalunya i a tota la població demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP de referència.

Fins el moment s’han administrat més de 2,3 milions de dosis. Des de l’atenció primària es vetlla per a oferir la vacunació a tothom qui la necessiti o demani, per tal de prevenir la malaltia.

Mesures preventives per evitar nous contagis

Salut recorda a la ciutadania les mesures preventives habituals per prevenir la transmissió de les infeccions respiratòries:

  • Rentar-se les mans adequadament i sovint.
  • Tapar-se el nas i la boca amb un mocador d’un sol ús en esternudar o tossir, i llençar-lo després a les escombraries.
  • Ventilar els espais tancats.
  • Usar mascareta si es tenen símptomes i seguir les recomanacions d’ús de mascaretes vigents, especialment si es preveu tenir contacte amb persones vulnerables i per accedir als centres sanitaris.
  • Limitar els contactes o quedar-se a casa si la persona es troba malament i consultar amb un professional sanitari si es tracta de persones grans o amb patologia crònica, o si l’evolució de la situació és dolenta.
  • Demanar cita per vacunar-se de grip i de COVID-19 si no s’està vacunat.
Accesibilidad
X