Loading...
Buscar

Signada la formalització del circuit d’actuació per a l’atenció a dones en situació de violència masclista entre l’Ajuntament de Lloret, la Corporació i Mossos d’Esquadra

  • L’objectiu és disposar d’un sistema de coordinació i sistematització dels circuits per garantir una atenció i resposta integral, ràpida i eficient davant de qualsevol violència masclista

Aquest dijous passat s’ha dut a terme, a la sala de plens del consistori, la formalització del circuit d’actuació per a l’atenció a dones en situació de violència masclista entre l’Ajuntament de Lloret de Mar, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva.

Aquest circuit d’actuació ja es va aprovar al ple de l’Ajuntament el passat 27 de febrer i ara s’ha formalitzat amb la seva signatura en un acte al qual va assistir, per part de la Corporació, Sílvia Rams, cap de la Unitat de Treball Social.

Es tracta d’un protocol de treball que descriu i determina les actuacions dels diferents agents locals en l’àmbit sanitari, de la seguretat ciutadana, dels serveis socials bàsics i del servei d’atenció i informació a la dona.

L’objectiu és disposar d’un sistema de coordinació i sistematització dels circuits per garantir una atenció i resposta integral, ràpida i eficient que garanteixi l’acompanyament, l’acollida i l’atenció i suport necessaris davant qualsevol situació de violència masclista.

El circuit incorpora novetats com l’adaptació al nou marc legal, la tipificació de diferents violències, i la incorporació del Drag Alert, una aplicació gratuïta que l’Ajuntament i la Policia Local posen a disposició de les dones víctimes de violència masclista. Consisteix en un botó virtual que en polsar-lo genera un senyal d’alerta silenciós que s’envia automàticament a la central de la Policia Local i que indica la ubicació exacta de la persona que demana ajuda.

Accesibilidad
X