Loading...
Buscar

S’implanta un nou sistema de recepció i avís de pacients als hospitals comarcals de Blanes i Calella

  • Aquest sistema s’ha introduït a les consultes externes, al servei de diagnòstic per la imatge i als gabinets de proves
  • Un dels principals objectius és guanyar agilitat en la gestió de les cues i endreçar el flux de pacients
  • S’ha implementat una nova senyalització per colors i lletres per identificar i diferenciar els espais i guiar els usuaris al lloc on s’han d’esperar

Aquest mes de març s’ha posat en funcionament un nou sistema de recepció i avís de pacients a les consultes externes, servei de diagnòstic per la imatge i gabinets de proves complementàries dels hospitals comarcals de Blanes i Calella amb l’objectiu de guanyar agilitat i endreçar el flux de pacients, a més de garantir la seva confidencialitat.

S’han instal·lat dos expenedors al vestíbul de cada centre perquè el pacient quan arribi s’identifiqui mitjançant la seva Targeta Sanitària i obtingui un tiquet amb la informació del lloc on s’ha d’esperar per ser visitat i un codi d’identificació. El número identificatiu del tiquet es projecta a les pantalles informatives que hi ha distribuïdes a les diferents sales d’espera i la persona deixa de ser cridada, millorant així la confidencialitat de les dades.

Dues màquines expenedores de tiquets situades al vestíbul principal de l'Hospital de Calella.

En el cas de Blanes hi ha un total de 10 pantalles i a Calella 25. Totes estan ubicades entre els passadissos de consultes externes, a les plantes de diagnòstic per la imatge i a proves complementàries. Quan el número identificatiu del tiquet que porta l’usuari apareix a la pantalla informativa, aquest pot entrar directament a la porta que se li indica.

Pantalla de TV situada en una de les sales d'espera de consultes externes de l'Hospital de Calella en la qual s'hi mostra el número identificador de cada pacient.

Aquest projecte de crida de pacients ha anat acompanyat d’un projecte de guiatge per colors i lletres perquè l’usuari trobi fàcilment el lloc on s’ha d’esperar per ser cridat. S’ha treballat en senyalització de terra, paret i sostre que ha permès definir i diferenciar els espais i ha representat un canvi en l’estètica de les sales d’espera. A més d’haver fet un canvi en la numeració de portes.

Una de les sales d'espera de consultes externes de l'Hospital de Calella on es poden veure els cartells de sostre i de paret de color groc i una pantalla de TV on s'indica el número identificador de cada pacient.  Una de les sales d'espera de consultes externes de l'Hospital de Blanes on es poden veure els cartells de sostre i de paret de color verd i una pantalla de TV on s'indica el número identificador de cada pacient.

En aquest sentit, cada àrea d’atenció està associada a un color i a una lletra. Així, des de les màquines expenedores de tiquets surten diferents línies de colors de terra cap a les diverses àrees d’atenció i aquí hi ha una divisió en subzones per facilitar la distribució dels pacients dins de la sala d’espera.

El projecte s’anirà ampliant i en pròximes fases es treballarà per incorporar dins d’aquest sistema altres serveis com són l’hospital de dia o les extraccions.

 

Accesibilidad
X