Loading...
Buscar

Un estil de vida saludable pot reduir fins a un 60% el risc de mortalitat cardiovascular

  • Amb motiu del Dia Mundial del Cor, us compartim alguns consells per gaudir d’una bona salut i prevenir així les malalties cardiovasculars

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort en tot el planeta. Els infarts de miocardi i els accidents cervell-vasculars es cobren més de 17 milions de vides  l’any, el que representa gairebé una tercera part de totes les morts del món. S’estima que aquesta xifra pugi fins als 23 milions per a l’any 2030.

La malaltia cardiovascular és originada per múltiples factors, com el tabaquisme, la hipercolesterolèmia, la pressió arterial alta, la diabetis, el sedentarisme, l’obesitat o la contaminació.

Portar un estil de vida saludable pot reduir fins a un 60% el risc de mortalitat cardiovascular. Per tal de conscienciar la població sobre la importància de gaudir d’una bona salut per prevenir les malalties cardiovasculars, cada 29 de setembre se celebra el Dia Mundial del Cor.

Consells per prevenir les malalties cardiovasculars

  • Portar una dieta saludable: menjar cinc porcions de fruita i verdura al dia, limitar el consum d’aliments processats, evitar els greixos saturats, consumir peix blau tres vegades per setmana, prioritzar el consum de carn blanca, cuinar amb oli d’oliva o beure amb moderació.
  • Realitzar almenys 30 minuts d’activitat física moderada o intensa cinc vegades a la setmana. L’objectiu és aconseguir fer 10.000 passes al dia.
  • Controlar el pes evitant l’obesitat.
  • Controlar el colesterol.
  • Deixar de fumar o no començar a fumar.

Fer exercici i portar una alimentació equilibrada són les claus per gaudir d’una bona salut i qualitat de vida. És fonamental també una educació sanitària permanent i fomentar la investigació i innovació en la prevenció de les malalties cardiovasculars.

 

Accesibilidad
X