Loading...
Buscar

Un projecte sobre la detecció de la soledat en preadolescents, en el qual hi participen professionals de la Corporació, seleccionat a la 1a crida de l’atenció integrada del HiSS

  • L’objectiu és detectar el risc de patir soledat en aquesta franja d’edat, intervenir-hi i evitar que desenvolupin problemes relacionats amb el benestar emocional

La primera convocatòria del Hub d’Innovació Social i Sanitària (HiSS) sobre el repte de la Soledat No Volguda va fer públic fa uns dies la resolució definitiva dels deu projectes seleccionats per formar part del Programa Transforma 2023-2024. Un dels vuit treballs finals del Màster en Gestió Integral de Serveis en Atenció Primària, Socials i Hospitalaris GESAPH de l’edició 2022-23 ha estat premiat: el projecte “Zona Mood” que tracta la problemàtica de la soledat adolescent.

El HiSS és una iniciativa del Consorci Sanitari de Terrassa i de la Fundació Joan Costa i Roma que té com a principal finalitat millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats d’atenció social i sanitària.

“Zona Mood” es tracta d’un projecte liderat per quatre entitats diferents, totes elles del sistema públic de salut de Catalunya: la Corporació de Salut del Maresme i la Selva amb Laura Hernández, cap d’àrea d’infermeria de l’ABS Calella i l’ABS Malgrat-Palafolls i Anna Pérez, infermera el CAP Calella, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la Fundació Sanitària de Mollet i l’atenció primària de l’ICS de Girona. El projecte ha rebut 80.000 euros de finançament pel seu desenvolupament amb la idea d’accelerar la implementació i l’escalabilitat a tot el territori català.

L’objectiu del projecte és intervenir precoçment i evitar que els preadolescents desenvolupin problemes relacionats amb el benestar emocional en cas de patir soledat no volguda. Aquesta iniciativa es basa en la integració dels sistemes sanitari, social i educatiu, tant en sessions grupals per potenciar la xarxa entre iguals, com en la comissió avaluadora multidisciplinària que elaborarà el pla de treball consensuat amb els alumnes i les seves famílies. Zona Mood utilitza l’escala SESFaR de valoració del risc, creada i avalada per un grup d’experts.

En el següent vídeo la Meritxell Planas, adjunta a la direccio de l’Equip d’Atenció Primària Taialà d’@icscat, resumeix en representació de les quatre entitats que participen en el projecte les característiques i objectius de Zona Mood.

Accesibilidad
X