Loading...
Buscar

Les ABS de la Corporació organitzen diferents activitats per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física 2022

 • El proper 6 d’abril se celebra el XIII Dia Mundial de l’Activitat Física

Cada 6 d’abril es commemora el Dia Mundial de l’Activitat Física, una iniciativa del Servei General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), que enguany celebrarà la seva 13a edició sota el lema ‘Mou la vida’.

Per aquest motiu, des de diverses ABS de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’ha preparat una jornada especial per celebrar aquest dia amb diverses activitats per mantenir-se actiu.

 

CAP Malgrat (Centre Cívic del Castell i la Verneda a partir de les 10.30 h

 • Xerrada “Activa’t i comença a sumar!” a càrrec de la Dra. Sara Lòpez i les infermeres Cecilia Gonzalez i Núria Moreno
 • Passejada

Més informació.

CAP Calella (Espai Jove Can Saleta, de 9 a 13 h)

 • Xerrada “Sarcopènia” a càrrec de la Dra. Carme Pascual
 • Passejada pel Passeig Puigvert
 • Activitat física dirigida per Genís i Alba de SomFit: Centre de Nutrició i Salut
 • Activa’t ballant amb Anna Roca

Inscripcions a la recepció del CAP Calella.

Més informació.

 

En el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física, des del Departament de Salut indiquen els 10 trucs per fer més activa la teva vida:

 1. El cor és el motor de la teva vida; cal que el tinguis sempre a punt. Els exercicis aeròbics i de força són entrenaments setmanals imprescindibles.
 2. Trenca amb el comportament sedentari i no sobrepassis les dues hores seguides d’estar assegut. Aixeca’t cada 30-60 minuts i estira les cames, els braços i el tronc.
 3. Limita el temps de pantalla (mòbil, tauleta, televisió, ordinador o videojoc) i transforma’l en temps actiu, afegint-hi moviment sempre que puguis.
 4. La música ens anima a moure’ns. Amb companyia o sense, ballar o moure’ns al ritme de la música és fàcil. Es pot fer en qualsevol moment del dia.
 5. Si et ve de gust, pots quedar amb amistats o grups de persones per fer activitat. Les relacions socials són importants per al nostre benestar i contribueixen a millorar la nostra qualitat de vida.
 6. La natura i la cultura ens aporten salut. Fes passejades per espais naturals (boscos, rius i llacs, mar) i descobrint rutes culturals i urbanes.
 7. Tot es mou al meu voltant. Para atenció a les oportunitats que ofereix el teu municipi per incrementar la mobilitat activa i sostenible: anar en bicicleta, caminar o gaudir dels espais per dur a terme activitat física.
 8. Participa en les activitats de la teva comunitat, fer voluntariat i col·laborar en esdeveniments esportius, culturals i socials millorarà el teu benestar i les teves relacions socials.
 9. Posa moviments al teu oci de cap de setmana o al temps de lleure. Practica, amb companyia o sense, l’activitat física i esportiva que més t’agradi i millorarà al teu benestar físic i mental.
 10. Dedica una estona al dia a relaxar la ment. Tècniques com el ioga, el taixí, la consciència plena (mindfullness) et permeten recuperar l’energia i descansar millor.

 

 

 

Accesibilidad
X