Loading...
Buscar

Vacunació contra la Covid-19 en dones gestants, que planifiquin un embaràs o es trobin en alletament matern

  • El document ha estat elaborat per la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, l’Associació Catalana de Llevadores i la Societat Catalana de Pediatria, i compta amb el suport de Salut

La Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, l’Associació Catalana de Llevadores i la Societat Catalana de Pediatria, amb el suport del Departament de Salut, han elaborat un document amb informació d’interès amb relació a la vacunació contra la Covid-19 en dones gestants, que planifiquin un embaràs o bé que es trobin en alletament matern.

Aquest document té com a objectiu ajudar a aquestes persones a prendre una decisió informada basada en l’evidència i sempre de forma consensuada amb el seu professional sanitari de referència. De fet, el professional sanitari serà qui la informarà sobre els tipus de vacunes disponibles i també amb qui avaluarà els potencials riscos i beneficis i la seva eficiència.

El document recomana que la vacuna s’administri a les gestants amb malalties mèdiques greus que presentin major risc de complicacions derivades de la COVID-19, diabetis pregestacional, cardiopatia materna, obesitat mòrbida, nefropatia materna, afeccions respiratòries greus (fibrosi quística, asma greu), hipertensió arterial, immunosupressió o gestants amb professions de molt alt risc de contagi del COVID-19.

El document està disponible a l’apartat ‘Documents d’interès’ del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la web de la Corporació www.salutms.cat.

Accesibilidad
X